Marjolein Prigge | 16 oktober 2017

Aandacht geven aan één stad levert Heinz aandacht op van heel Amerika

Afgelopen zomer, tijdens de nationale hotdogdag op 18 Juli, introduceerde Heinz een speciale hotdogsaus via Twitter en Facebook. De saus was specifiek bedoeld voor inwoners van de stad Chicago, aangezien ze juist daar geen ketchup op hun hotdog doen. De saus had een eigen website en was daadwerkelijk via die site voor een beperkte tijd te bestellen. Heinz omschreef de saus als ‘gemaakt met rijpe, rode tomaten en een speciale mix van kruiden en aroma's. Juist, het was gewoon ketchup…

Traditie

In Chicago ziet een hotdog er anders uit dan een gemiddelde hotdog in Amerika. Traditiegetrouw vind je op deze hotdog namelijk gehakte uien, groene augurken relish, een reep augurk, plakjes tomaat, ingelegde paprika, een flinke dot gele mosterd en selderijzout. Het is in deze stad een ongeschreven regel dat ketchup niet op een hotdog hoort. Wanneer je er om vraagt, krijg je vaak de ketchup in een apart bakje geserveerd. Sommigen hotdogverkopers gaan zelfs zo ver dat ze de ketchup helemaal verbannen hebben.

Chicago style hot dog
Bron beeld: Wikipedia

Chicago dog sauce, een grote hit

Chicago style hot dog Twitter Heinz

De Chicago dog sauce werd door Heinz op social media geïntroduceerd door middel van een filmpje waarin te zien is hoe inwoners van Chicago de saus proeven. Heinz vertelt in dit filmpje dat zij een saus hebben ontwikkeld, speciaal voor Chicago, gevolgd door clips van ketchuphaters die hun hotdog rijkelijk met de nieuwe saus bedekken. De reacties van de proefpersonen is in alle gevallen positief en zij vinden de Chicago dog sauce zelfs een goede toevoeging op de overige ingrediënten van een échte Chicago hotdog.De onthulling

Aan het eind van het filmpje wordt onthuld dat men eigenlijk normale ketchup heeft gegeten. Sommige proevers vinden het een schande en anderen vinden het eigenlijk niet zo erg en zouden het wel vaker willen eten. Op internet waren de reacties ook erg verschillend. Veel inwoners van Chicago reageerden boos dat zij ook door deze misleiding de ketchup nooit een kans zullen geven. Andere stiekeme ketchupliefhebbers in de stad zijn Heinz juist dankbaar dat zij nu een acceptabele variant hebben gevonden en nu zonder gene Chicago dog sauce kunnen gebruiken. De overige Amerikanen konden veelal de humor er wel van inzien. Op Twitter werden er grappen gemaakt dat ze tijdens reisjes naar het ketchup-loze Chicago voor de zekerheid maar de Chicago dog sauce mee zouden nemen.

Aandacht geven is aandacht krijgen

Met deze actie heeft Heinz op een erg low budget manier de aandacht getrokken van een hele grote stad en tegelijkertijd de rest van het land. Enkel door Chicago aandacht te geven en met hen mee te denken. Of de verkregen aandacht ook positief is, dat valt te betwijfelen. Maar smakelijk vertier is deze campagne voor mij in ieder geval wel!


Deel dit op:

Meer informatie


Marjolein Prigge
Meer weten over dit onderwerp?
Neem contact op met Marjolein

Meer weten over Marjolein?
Bekijk het profiel van Marjolein.

We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.