Marloes van Londen | 4 mei 2017

Aandacht geven om aandacht te krijgen

Het blijft een uitdaging om de aandacht van je doelgroep te behouden. Zeker als de wereld om je heen continu in beweging blijft. Terwijl jij slaapt, draait zij door. De marktomgeving verandert in een razend tempo. We zijn overal ‘connected’, informatie is altijd binnen handbereik, processen moeten korter (zonder wachttijden, zonder verspilling) en de tijd van het vermarkten is korter. Brandloyalty is niet meer vanzelfsprekend en brengt voor sommige bedrijven en merken meer onzekerheid met zich mee.


Heb ik je aandacht?

We merken dat voor veel opdrachtgevers het voortdurend blijven bereiken van de (juiste) doelgroep complexer is geworden. Hoe blijf je de juiste doelgroep prikkelen? Hoe zet je je merk, bedrijf, product of je dienst blijvend in de belangstelling? Hoe ga je daarbij om met wisselende tendensen uit de markt? Kortom: Hoe blijf jij interessant?
Dagelijks werken we met merken samen om hun merk sterk(er) te maken en het liefst tot een ‘volwassenheidsfase’ te brengen. Als die fase is aangebroken dan stoppen we er direct mee.

Grapje natuurlijk! Want hier begint het pas!

Je hebt koers gezet, alle hens aan dek, het anker is gehesen, de zeilen zijn gecheckt, je hebt de bemanning aan boord. Je hebt alle voorbereidingen gedaan en op volle vaart vooruit! En nu?! Ja, je komt niet vanzelf op je bestemming. Als je er goed over nadenkt dan begint je reis pas…


kompas


Naar einddoelen toewerken is fantastisch, alleen vergeet niet om het nieuwe doel alvast helder te hebben. Schrijvend met een vleugje humor is het toch goed om hier eens serieus bij stil te staan. Doorontwikkeling is niet vanzelfsprekend. Elk bedrijf zegt zich door te ontwikkelen, maar de praktijk leert ons dat dit op marketinggebied vaak wordt vergeten. De tijd vliegt en vervolgens ligt het stil of is je budget op of er is afleiding door een marktbeweging (of wat ook de reden mag zijn) en dát is waar de afbreuk begint.

Onze gouden tip: ‘blijf aandacht geven om aandacht te krijgen’.

Het lijkt heel simpel ‘blijf aandacht geven’, maar er zijn tegenwoordig zoveel dingen die ons afleiden, dat het écht goede aandacht moet zijn.

Van aandacht kopen naar aandacht verdienen

Aandacht kopen is makkelijk. Een korting, actie of winelement is garantie voor aandacht (voor de korte termijn althans). Aandacht verdienen is heel andere koek. Het kost meer moeite en vergt diepgang. Voordeel is dat je iets aan het opbouwen bent. Je werkt op de lange termijn aan binding met de doelgroep waarvan je de aandacht wilt vasthouden.

Aandacht verdienen begint bij aandacht geven en als je zover bent dat je op een juiste manier aandacht kunt geven, dan krijg je het. Om je hiermee aan het denken te zetten, geven we je deze basics om je op weg te helpen er een doorlopend proces van te maken.
  1. Geef aandacht aan je eigen organisatie: Weet wie je bent & Voor wie je wat bent & Wie je wat te bieden hebt. Blijf dicht bij jezelf.
  2. Geef aandacht aan je doelgroep. Bepaal eerst wie je doelgroep is, hoe hij/zij eruit ziet en visualiseer de reis (customer journey) naar jouw merk, product of dienst. Hoe ervaart jouw klant die reis? Breng dit in kaart en markeer de beïnvloedingsmomenten.
  3. Verdiep je in data waar je doelgroep zich bevindt om relevante targeting te kunnen toepassen.
  4. Verbind. Als je goed genoeg hebt nagedacht over de punten 1,2 en 3 kun je nu een contentplan uitwerken. Doe dit met een boodschap die jouw verhaal ondersteunt, die past bij de customer journey van je doelgroep en bepaal de momenten waarop je kunt inhaken en met welke middelen je dat gaat doen. Door het op die manier goed toe te passen, geef je jouw doelgroep op de voor hen juiste momenten aandacht. Aandacht waar ze dan ook écht op zitten te wachten!


Deel dit op:

Meer informatie


Marloes van Londen
Meer weten over dit onderwerp?
Neem contact op met Marloes

Meer weten over Marloes?
Bekijk het profiel van Marloes.

We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.
Cookies. Wij zijn er gek op. Ze zorgen er namelijk voor dat we leren van de sitebezoekers en we jou én anderen hierdoor beter kunnen helpen. En omdat je op onze site bent, gaan we ervan uit dat je net als wij óók de beste wilt worden en daarom het cookiereglement accepteert.