Foeke Zeilstra | 13 maart 2018

Aandacht per mail

Je hebt mail! Hoera! Weer wat te lezen. Ik ben toch zo benieuwd. Kijk die onderwerpen: “€ 2.200 per dag verdienen”, “Foeke, ik mis je”, “Gratis ijskrabber, 64 GB USB stick 19,99” “Superdry -20%, WIN een tegoedbon…” en of ik Martin, Gerson, Janine, Bennie en Claudia wil volgen. En ik heb 2885 T-Mobile punten. Manmanman.

Natuurlijk kun je aan de onderwerpen en de afzender al een beetje afleiden wat de strekking van de mails is. € 2.200 per dag klinkt te mooi. Bol.com blijkt me te missen, of mijn portemonnee. Voor een gratis ijskrabber moet ik wel een USB stick kopen, alleen gebruik ik beide niet. 20% voordeel en kans maken op een tegoedbon klinkt leuk, maar hiervoor moet ik mijn Facebookpagina bevuilen. En als Martin, Gerson, Janine, Bennie en Claudia iets leuks te vertellen hebben, dan hoor ik dat liever onder het genot van een kop koffie of een biertje. Je snapt wel, deze mails verdwijnen natuurlijk allemaal in het digitale ronde archief.

Maar die 2885 T-Mobile punten, die heb ik maar mooi. Toch even klikken: “Je hebt 2885 T-Mobile Extra punten gespaard! Welk cadeau kies jij?” Ik kan me niet heugen dat er wat gespaard is. Toch is mijn saldo een niet mis te verstane hoeveelheid punten. In de mail staan tevens een handvol knoppen naar inwisselmogelijkheden. Van korting op speelgoed en dierentuinbezoek tot verblijven in een hotel of een 1/5 staatslot. Als rasechte Nederlander vraag ik me af of ik wat moet bijbetalen. Even checken en klikken op de link van het lot. En daar was het T-Mobile om te doen.

Je hebt mail

E-mailcampagnes: meten is weten

Als de afzender gebruik maakt van een mailpakket als MailChimp, SendinBlue, Constant Contact of Klaviyo, dan wordt alles gemeten. Er wordt gemeten of je de mail ontvangt, opent, op een link klikt, welke pagina’s je daarna bekijkt en wat je daarna eventueel aanschaft. Als de afzender het goed heeft ingericht, kunnen er automatisch reminders gestuurd worden om je de mail alsnog onder de aandacht te brengen. Of bijvoorbeeld vervolgmails om je te wijzen op artikelen die je misschien ook aanspreken, zodat je je meer verdiept in hetgeen de afzender te vertellen of te bieden heeft. En daar is het de afzender om te doen.

E-mailcampagnes: dat wil ik ook!

Dat kan ik me voorstellen. Je stuurt mails naar je klanten, leveranciers of mensen die zich in hebben geschreven voor je nieuwsbrief. Dan kijk je wie waarin geïnteresseerd is. Die kun je dan benaderen op hun interesses. De mails kunnen dus specifiek voor jouw verschillende doelgroepen worden geschreven en de kans dat de artikelen gelezen worden is dus groter. De relatie tussen je klant en jou wordt sterker. En daar is het ons om te doen.

Data houdt je uit de prullenbak

Daar zit dus ook meteen het verschil tussen vervelende net-niet-spam, en interessante mails die je toch steeds weer even leest: relevantie. Data helpt daarbij. Hoe meer je weet, hoe beter je je informatie kunt afstemmen op de behoefte van de ontvanger. Fijn voor jou, want je mails worden beter gelezen en versterken je relatie met de lezer. Én fijn voor de ontvanger, want die ontvangt geen mails waar hij niet op zit te wachten maar informatie waar hij op dát moment behoefte aan heeft.

Wil jij dat ook? We vertellen graag hoe.

Deel dit op:

Meer informatie


Foeke Zeilstra
Meer weten over dit onderwerp?
Neem contact op met Foeke

Meer weten over Foeke?
Bekijk het profiel van Foeke.

We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.