Communicatie strategie

Welke combinatie van middelen brengt het best de boodschap over op de doelgroep? In de communicatiestrategie bepalen we de communicatierouting en de verhouding tussen de verschillende geadviseerde kanalen. Ook de budgetverdeling wordt in samenspraak bepaald. Ons doel: het vinden van de sterkste mix met het grootste effect. En dat kan een voor de hand liggende óf een heel verrassende mix zijn...

Soorten communicatie strategieën

Er zijn verschillende communicatie strategieën. Zo is er bijvoorbeeld het communicatiekruispunt met vier communicatie strategieën: informeren, overreden, dialogiseren en formeren. Het is afhankelijk van je publiek en het doel dat je hebt welke strategie je in gaat zetten.

Van communicatie strategie naar communicatieconcept

Nu de strategie is bepaald, wordt het tijd het idee om te zetten in een sterk communicatieconcept. Wil je een goed concept maken dan dient deze eenvoudig te zijn. Hiermee wordt bedoeld dat het publiek niet om de boodschap heen kan. Hij moet opvallen en onderscheidend zijn. Een communicatieconcept van dertien in een dozijn heeft een organisatie niets aan. Om een communicatieconcept goed in de gedachte van je publiek te krijgen, is consistentie in tekst, beeld en vorm van groot belang.

Voorbeeld communicatieconcept Het geluk van Nederland

Voor Stichting Achterhoek Toerisme heeft Frappant onlangs het communicatieconcept mogen ontwerpen. Het doel van deze campagne ging om het sterker op de kaart zetten van de Achterhoek als regio. Stichting Achterhoek Toerisme richt zich op iedere Nederlander die op zoek is naar geluk. Het thema “Het geluk van Nederland” hebben wij als kapstok gebruikt voor het communicatieconcept.Hulp nodig bij het bepalen van een communicatiestrategie en vervolgens het concretiseren van een communicatieconcept? Frappant denkt graag met je mee.

Communicatie strategieWe bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.