Het belang van een goede content strategie

Content bepaalt of je gevonden wordt, of je begrepen wordt en uiteindelijk of je je doelstellingen haalt. Wat je vertelt moet aansluiten bij je doelstelling én bij je doelgroep. Relevant en authentiek zijn de toverwoorden. In de contentstrategie bepalen we wat we willen vertellen, aan wie we dat willen vertellen en via welke kanalen we dat gaan doen.

Maak je content strategie tot een succes

Als je een succesvolle content marketing strategie gaat opzetten, stel jezelf dan eerst twee vragen:
  • Tegen wie praat ik en waarom zou het hen interesseren?
  • Wat zeg ik en waarom zou men het delen?
Voor goede content is het belangrijk om duidelijk te weten tegen wie je ‘praat’ en waarom jouw verhaal boeiend is voor hen. Wat zeg je en hoe zeg je dat? Nog belangrijker: waarom zou je lezer het delen? Met deze vragen in je achterhoofd kun je gerichte content schrijven. Weet jij wel wat je doelgroep bezighoudt? Zo niet dan is het van belang om je met behulp van Google Analytics te verdiepen in waarop mensen zoeken bij binnenkomst op je website. Of maak een globale doorsnede van de doelgroep en vraag hen wat ze willen weten van jou als bedrijf.

Content kun je overal verspreiden

Het plaatsen van content kan via diverse kanalen, de laatste jaren is cross- en multichannel een bekend fenomeen. Alle kanalen zijn aan elkaar verbonden. Tegenwoordig doet niet alleen meer het medium ertoe, maar wordt het type apparaat, het tijdstip waarop, en het moment wanneer je content bekeken wordt steeds belangrijker. Houd je rekening met het apparaat, de tijd en de locatie waarop men je content opent, dan begrijp je wat mensen kunnen doen met jouw content en of zij het wel of niet kunnen of willen delen. Goede content schrijven en verspreiden is nog nooit zo moeilijk en makkelijk tegelijk geweest. Het opstellen van een goede strategie is daarom van groot belang. 

Kun je hulp gebruiken bij het bepalen van een effectieve content strategie? Met onze content specialisten werken we samen met jou een contentstrategie uit, waarin we kijken naar content creatie, content curatie, content distributie en zoekmachineoptimalisatie .

Het belang van een goede content strategieWe bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.