Achterhoek 2020 - De Achterhoekse Toekomst Toer

Op maandagavond 2 oktober is de Achterhoekse reis naar de toekomst van start gegaan. Een reis die inwoners, ondernemers en bestuurders van de Achterhoek meeneemt naar inspirerende initiatieven van nu, voor de Achterhoek van morgen. Deze eerste Toekomst Toer ging van start bij het geografisch middelpunt van de regio: de BMV in Mariënvelde. Wij hielpen bij de organisatie én de communicatie!

Deze reis is een initiatief van de stuurgroep Achterhoek2020. Een partij ambitieuze Achterhoekers, die al jaren bezig zijn met de toekomst van de Achterhoek. Het jaar 2020 komt echter steeds dichterbij, dus is het zaak om na te denken en acties uit te zetten richting de jaren ná 2020. De nieuwe toekomstagenda wordt in het voorjaar van 2018 gepresenteerd. Met behulp van de toekomstreizen worden de inwoners van de Achterhoek geactiveerd om hierover mee te denken en input te geven, zodat de agenda op ieders ideeën aansluit.

Bijna 300 mensen waren tijdens de eerste Achterhoekse Toekomst Toer aanwezig. Voorafgaand aan het programma konden de bezoekers een hapje eten bij verschillende Achterhoekse foodtrucks, waarna met een goed gevulde buik de avond kon beginnen. Er werd een plenaire opening gehouden bij de BMV en daarna vertrokken maarliefst 6 bussen naar De Heikamp en Meilink. Op elke locatie konden bezoekers kennismaken met uiteenlopende partijen die al druk bezig zijn met het bouwen aan een toekomst voor de Achterhoek. 3D betonprinters, een lokale zorgcoöperatie, losgoed in plaats van vastgoed, een gezondheidspark… de voorbeelden van waar Achterhoekers samen toe in staat zijn vlogen om de oren.

Eventorganisatie

Het was een groot evenement met een relatief korte voorbereidingstijd, dus qua organisatie hebben we samen met de opdrachtgever alle zeilen bijgezet! Met behulp van ons Achterhoekse netwerk hebben we de sporthal bij de BMV omgetoverd tot een echte eventlocatie. Van tapijt (in de Achterhoekse kleur) en licht & geluid tot meubilair; de sfeer was helemaal top!

Achterhoek Toekomst toer tickets

Communicatiemiddelen

Ongeveer een maand voorafgaand aan het evenement zijn wij begonnen met het ontwikkelen van een naam, het concept en de identiteit. Een stijl waarbij het belangrijk was dat de link naar de toekomst direct duidelijk zou zijn. Daarmee is het logo ontstaan:

Achterhoek Toekomst toer logo

Met een logo alleen zijn we er natuurlijk niet. Een evenement is immers niks zonder bezoekers, dus hebben we een crossmediale mix aan communicatiemiddelen ontwikkeld om de verschillende doelgroepen te bereiken. Er werd een stijl ontwikkeld die voor elk middel van toepassing was. Een galaxy achtergrond met kleuren van Regio Achterhoek en Achterhoek2020 gecombineerd, maakten deze compleet. Hierna zijn er bouwhekdoeken, een website, folders, brochures, ansichtkaarten, enveloppen en banners ontwikkeld.

Achterhoek Toekomst toer website

Tot slot werd er voor de opening een ludieke film opgenomen. Het geografische middelpunt van de Achterhoek (dat op zo’n 500 meter van de BMV af ligt) stond hierbij centraal. Het is een filmpje dat aansluit bij het thema, met een knipoog naar de toekomst.

Naast het boeiende thema (de toekomst van “onze Achterhoek”) maakten de hoge tijdsdruk en de grootte van het evenement het voor ons een leuke uitdaging om hieraan mee te werken en ons organisatie- en communicatietalent aan te spreken. We hebben het uiteraard met ontzettend veel plezier gedaan en zijn blij met het eindresultaat. Op naar een mooie toekomst! 

Voor meer informatie over de Toekomst Toer en vervolgreizen kun je kijken op www.toekomsttoer.nl of www.achterhoek2020.nl/toekomsttoer

Deel dit op:

Meer informatie


Dennis Hoftijzer
Meer weten over dit project?
Neem contact op met Dennis

Meer weten over Dennis?
Bekijk het profiel van Dennis.

We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.