Sterre Embsen | 30 januari 2018

Doe eens Guerrilla

Guerrilla marketing is een techniek waarbij merken met zo weinig mogelijk middelen een zo groot mogelijke publiciteit proberen te bereiken. Je probeert in een korte tijd van zoveel mogelijk mensen de aandacht te trekken. Meestal worden deze acties opgemerkt en verspreid door blogs, radio of social media. Met deze vorm van marketing is het belangrijk dat je out of the box denkt. Ik heb wat leuke voorbeelden voor je verzameld.

3M

Guerrilla-3M

3M is een bedrijf dat kogelvrij glas ontwikkeld. Voor de actie hebben zij kogelvrij glas in een bushokje geplaatst en daar een groot geldbedrag in gestopt. Als je het glas kon breken mocht je het geld houden. Het huren van dat bushokje heeft heel veel publiciteit opgeleverd. Mensen kwamen overal vandaan om het glas te breken en de foto’s hiervan verschenen overal op internet. Het is uiteindelijk niemand gelukt, wat natuurlijk ook weer de kwaliteit bevestigt.

Fitness First

Guerrilla-Fitness First

Fitness First heeft ook gebruik gemaakt van een bushokje in Rotterdam. Wanneer je op het bankje ging zitten, verscheen je gewicht in grote cijfers op een scherm. Fitness First maakte mensen attent op hun gewicht. Het getoonde gewicht stond gelijk aan het aantal euro’s korting bij Fitness First.

Formula tandpasta

Guerrilla Formula

Wit, glanzend en vooral sterk. Dat worden je tanden van Formula tandpasta, aldus het merk. “Formula builds strong teeth”. Zo sterk dat ze zelfs een billboard in stukken kunnen scheuren. En een groot billboard langs de snelweg valt natuurlijk goed op.

Frontline

Guerrilla Frontline

Dit bedrijf maakt middelen tegen vlooien. Het enige wat ze hoefden te doen was een grote afbeelding van een hond neer te leggen. De mensen die daar rondliepen maakten zo zelf de guerrilla actie af.

Papa Johns

Guerrilla Papa Johns

Je kunt het natuurlijk erg groot uitpakken, maar de kunst van guerrilla marketing is ook om met zo weinig mogelijk middelen grote publiciteit te creëren. Dat heeft dit pizzabedrijf zeker gedaan. Zo creëerden ze, door middel van een stukje karton, de illusie van een pizzabezorger aan je deur. Deze eenvoudige manier van marketing heeft veel publiciteit opgeleverd.
Deel dit op:

Meer informatie


Sterre Embsen
Meer weten over dit onderwerp?
Neem contact op met Sterre

Meer weten over Sterre?
Bekijk het profiel van Sterre.

We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.