Huisstijlontwikkeling: Een stevig staaltje herkenning

Een goede huisstijl is de basis van herkenbaarheid. We bepalen, met het logo als uitgangspunt, het kleurgebruik, de typografie en de vormelementen, om zo een compleet eigen stijl te ontwikkelen. Jouw huisstijl design is een visuele weergave van jouw corporate identity. Dit doen we bijvoorbeeld in de vorm van de basis-huisstijldragers als briefpapier, visitekaartjes, enveloppen en bijvoorbeeld een e-mailhandtekening. Maar heb je andere zaken met voorrang nodig, dan werken we dit voor je uit in heldere visualisaties.

Basisregels in huisstijlontwikkeling
Tijdens het ontwikkelen van een goede huisstijl zijn er twee belangrijke regels waar wij altijd naar teruggrijpen:
 1. De huisstijl geeft visueel weer waar het bedrijf voor staat.
 2. Consistentie in de huisstijl  is een must. Huisstijl onderdelen moeten altijd op dezelfde manier worden doorgevoerd.
Met deze regels in gedachten gaan we vervolgens aan de slag met het daadwerkelijke huisstijl design.

Ontwerp huisstijl design

Een visuele vertaling van waar je bedrijf voor staat is niet zo 1,2,3 gemaakt. Na allerlei strategische overwegingen, komt ook bij de daadwerkelijke huisstijlontwikkeling het een en ander kijken. Denk hierbij aan:
 • Logo: het meest herkenbare element van de huisstijl.
 • Pay-off: een extra regel die ervoor zorgt dat de ontvanger direct begrijpt waar het logo over gaat en het merk voor staat.
 • Kleurgebruik: het is belangrijk dat de kleuren van je huisstijl passen bij het merk. Daarnaast zorgen wij voor een PMS, CMYK en RGB kleur zodat de kleur ook binnen andere huisstijldragers kan worden doorgevoerd.
 • Typografie: een lettertype zegt veel over je stijl en merkidentiteit. Zo kun je een sierlijk, maar ook heel strak lettertype kiezen voor je huisstijl.
 • Stijlelementen: een huisstijl bestaat uit losse stijlelementen die bijdragen aan de herkenning van een bedrijf.

Ontwerp huisstijldragers

Tijdens de huisstijl ontwikkeling vertalen we de huisstijl desgewenst ook naar je social media-accounts, of naar bijvoorbeeld fleetmarking (uw wagenpark), drukwerk, bedrijfskleding, pandbelettering en bewegwijzering. Zo wordt de vormgeving van de huisstijl op consistente wijze in alle huisstijldragers doorgevoerd.

Huisstijlbewaking: handboek of online huisstijlwijzer?

Om je houvast te geven bij de huisstijlbewaking, maken we stijlbladen of een compleet huisstijlhandboek. Dat doen we desgewenst in fysieke vorm als overzichtelijke map, maar het kan ook via een online huisstijlwijzer. Zo kan iedereen met een inlogcode -overal ter wereld- beschikken over de bouwstenen van jouw huisstijl. Dit kan ook voor een bestaande huisstijl.

Het belang van een goede huisstijlontwikkeling

Consistentie is de sleutel voor een huisstijl design, dat weten we nu. Maar waarom is consistentie zo belangrijk voor een goede huisstijl?
 • Een huisstijl zorgt voor herkenbaarheid bij de doelgroep
 • Een huisstijl beïnvloedt de houding van de doelgroep ten opzichte van het merk
 • Een huisstijl draagt bij aan het merkimago
 • Een huisstijl beïnvloedt niet alleen de houding, maar ook het gedrag ten opzichte van het merk.

Voorbeelden van huisstijl designs

De afgelopen jaren hebben we al heel wat merken herkenbaar in de markt gezet met een krachtig huisstijl design. Zie hier een paar van onze vormgegeven huisstijlen:


Vormgeving huisstijl? Je bent bij reclame- en communicatiebureau Frappant aan het juiste adres. Wij helpen je bij het huisstijl design van visitekaartjes, enveloppen en briefpapier, maar ook staan wij voor je klaar bij de volledige huisstijl ontwikkeling over diverse andere communicatiemiddelen.

Huisstijlontwikkeling: Een stevig staaltje herkenningWe bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.