Ben Lammers | 3 juli 2018

Merk van de maand: HelloFresh

Steevast klonk bij ons de vraag, na de laatste hap te hebben genomen; “Wat zal ik morgen eens gaan koken?” Totdat we een proefpakket kregen aangeboden om HelloFresh eens te proberen. Natuurlijk komen dan eerst de kritische vragen naar boven, ‘wat kost dat dan', ‘ lusten we wel alles’, ‘heb je wel voldoende keus’ en ‘wat als we er een keer niet zijn’?

Uiteindelijk hebben de kwaliteit van het pakket en de flexibiliteit van het abonnement onze kritische vragen meer dan beantwoord. HelloFresh propageert dat de avondmaaltijd een moment is om naar uit te kijken, door de stress en het gedoe rond het avondeten weg te nemen bij de thuiskok. En het doet wat het belooft. Zo ervaar ik het tenminste 😊.


HelloFresh inhoud

Hapklare content. Smullen!

Het design en de gebruiksvriendelijkheid van de site en app sluiten aan bij die belofte. Door middel van de drie pijlers Goed eten, Gemak en Inspiratie legt het merk de consument kort en bondig uit waarom koken met HelloFresh een goede keuze is. Als je twijfelt vind je in één oogopslag meerdere redenen om toch voor de maaltijdboxen te kiezen. De recepten worden voornamelijk door middel van smakelijk uitziende foto's gepresenteerd. De gehele site is overzichtelijk, fris en nergens kom je lange stukken tekst tegen. De informatie wordt even hapklaar aangeboden als de weekmenu's. Ook de receptkaarten die bij de maaltijdboxen worden geleverd, zijn duidelijk en overzichtelijk. Tot slot speelt het, met de prominente aandacht die besteed wordt aan duurzaamheid, in op de milieubewuste consument.

HelloFresh tafel

Hello. Hier ben ik!

Voordat de doelgroep de website bezoekt, moet eerst de interesse gewekt worden. HelloFresh doet dit zowel off- als online. Het merk is daarom aanwezig op de commerciële zenders, in tijdschriften, organiseert kookworkshops, komt zelfs persoonlijk bij je aan de deur, neemt deel aan events en verspreidt kortingsflyers via online mailings. Niet alleen om gebruikers te werven, maar ook om te behouden wanneer een abonnement beëindigd wordt. Vooral op dat laatste kwam enige tijd geleden best wat kritiek. Het merk zou té agressief zijn. Na de keuze je af te melden, bleef HelloFresh je benaderen met kortingsacties en je kon geen supermarkt in zonder door een verkoper aangesproken te worden. Maartje Frederiks, de vrouw die HelloFresh in Nederland introduceerde, gaf in een interview aan hiervan te hebben geleerd. Onder andere de kortingskaarten werden geschrapt en de voorwaarden omtrent een abonnement flexibeler. Learning by doing. En het werkt, want HelloFresh is ondanks de toenemende concurrentie van de maaltijdboxen van supermarkten als Albert Heijn, Marley Spoon en de Matthijs Maaltijdbox, nog steeds populair.

HelloFresh voorgekozen maaltijden

Nu al zin in

Ook wij blijven thuis HelloFresh voorlopig trouw. Nu eens kijken wat we volgende week gaan eten. Fettuccine met chipolataworstjes, quesadilla met groenten en cheddar, kip met notenkorst of warme aardappelsalade met gerookte forel? Ik laat me graag verrassen!
 
www.hellofresh.nl

Deel dit op:

Meer informatie


Ben Lammers
Meer weten over dit onderwerp?
Neem contact op met Ben

Meer weten over Ben?
Bekijk het profiel van Ben.

We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.