Saskia Kevelham | 1 oktober 2018

Merk van de maand: Hema

HEMA een lekker merk

Persoonlijk vind ik HEMA een leuke winkel met vrolijke, strakke en trendy artikelen. Ze werken met vrolijke kleuren en hebben stijlvolle hebbedingetjes. Ze zijn  betaalbaar met hun producten en weten met de vormgeving net wat extra’s te bieden. Dat de keten nu in de etalage staat, betekent volgens de deskundigen niet dat HEMA als merk zal verdwijnen. Ik hoop het in ieder geval niet!

Wat is nu écht HEMA?

“Gewone dingen bijzonder maken”, dat is volgens HEMA één van de kenmerken. HEMA is populair in Nederland. Dat blijkt wel uit verschillende cijfers. Er zijn meer dan 500 vestigingen, één op de drie jongens draagt HEMA-ondergoed, één op de vijf vrouwen een BH van het sterke merk en er gaan wel veertien miljoen tompoezen per jaar over de toonbank! Het merk HEMA heeft een aantal sterke krachtpunten:

A) HEMA ontwerpt alles zelf met 100% eigen stijl
B) Verantwoord bezig
C) Erg sterk en grappig op social media
D) Verrassend  


A) 100% eigen stijl

HEMA ontwerpt alles zelf, zodat ieder artikel de typische HEMA stijl heeft en de consument dit herkent. Ze willen de meest eenvoudige en dagelijkse dingen er bijzonder uit laten zien. HEMA produceert en test haar producten zelf. En wil de consument ook blijven verrassen met nieuwe artikelen en een goede service. Ook hier wil het merk weer 100% HEMA laten terugkomen. Goede producten, tegen een lage prijs.

B) Verantwoord bezig

HEMA denkt aan het milieu. Zo is er het Naturally HEMA label, en het Return to Sender project. Return to Sender is een stichting die met eerlijke duurzame handel, ondernemerschap in de armste gebieden in de wereld wil stimuleren. De artikelen die mensen in die landen maken worden verkocht in HEMA winkels. Hierdoor kunnen de mensen daar ook een bestaan opbouwen.

C) Erg sterk en grappig op social media

HEMA is niet meer weg te denken van social media en blijft als merk altijd dicht bij zichzelf. Het warenhuis is genomineerd in de categorie Beste Merk voor The Best Social Awards. Na het zien van deze posts snap je waarom.

Inhakers gaan door weer en wind.inhaker zomerjurkje Hema

Maar ook de dagelijkse webcare gaat ze niet in de koude kleren zitten.
Woordgrap Hema


 In goede en slechte tijden.
Foutmelding 404 pagina Hema


In de zomer van 2017 scoorden ze met een heuse vlogacademy, in samenwerking met acht populaire YouTubers.
D) Verrassend, HEMA's online pakketjes

Een online bestelling die je van HEMA ontvangt, is een feestje. Of eigenlijk beestje. Want op elke verzenddoos staat een dier afgebeeld. Er zijn negen verschillende beesten terug te vinden op de nieuwe verpakkingen. Hierdoor is het een vrolijke beestenbende geworden.

verpakkingen Hema

Wat kun je doen met de verzenddozen?
Als je de bestelling hebt uitgepakt, kun je de beesten uitknippen en in elkaar zetten. En je kunt de beesten ook nog zelf verder versieren. Zo beleven jouw kids hun eigen avontuur!

verzenddozen dieren Hema

Al deze krachtpunten zorgen ervoor dat HEMA mijn favoriete merk is. Het merk blijft me telkens weer verrassen en daarom zal ik nog lang fan blijven!
Deel dit op:

Meer informatie


Saskia Kevelham
Meer weten over dit onderwerp?
Neem contact op met Saskia

Meer weten over Saskia?
Bekijk het profiel van Saskia.

We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.