Wendy Piek | 4 september 2018

Merk van de maand: MINI

Over mijn merk van de maand hoefde ik niet lang na te denken: binnenkort ben ik namelijk de trotse bezitter van een MINI Cooper! Binnen het straatbeeld vond ik de MINI altijd al een opvallende en supermooie auto door zijn hippe en kleurrijke design. En over een tijdje mag ik er dus zelf in rijden. Iets dat ik een paar maanden geleden niet had durven dromen!

Het automerk MINI

Iedereen kent de MINI. Waarschijnlijk is het de meest herkenbare auto ter wereld. De MINI is ook niet zomaar een auto. Rond het automerk is inmiddels een cultuur ontstaan met miljoenen fans over de hele wereld. Er bestaan zelfs meer dan 300 MINI-clubs. Bijzonder is dat het automerk meer vrouwelijke fans heeft dan welk automerk ook. Er bestaan dan ook vele accessoires en lifestyle-artikelen rondom het merk: fietsen, horloges, kinderwagens, zonnebrillen, tassen, chocolade en kleding. Je kan het je zo gek niet bedenken.

MINI, bron mini.nl

Er was eens…

De MINI is een auto met een rijke geschiedenis. In 1959 kreeg Sir Alec Issigonis van Morris Motors de opdracht een auto te ontwerpen die goedkoop, zuinig en compact was en plaats bood aan vier personen. Op een servetje (!) tekende hij zijn ontwerp voor de eerste MINI. Zijn MINI was volstrekt anders dan andere auto’s: eenvoudig, innovatief en snel, met een grote technologische voorsprong. In de jaren zestig rolden de eerste MINI’s van de band in het Engelse Oxford. Destijds werden hier 300 auto’s per dag gemaakt. Vandaag de dag produceert deze geavanceerde fabriek in Oxford maar liefst 1.000 MINI’s per dag. Maar de MINI is sinds 2014 ook een stukje Nederlands trots, dankzij de productie van de nieuwe MINI bij VDL Nedcar in het Limburgse Born.

Morris Mini-Mirror, bron Wikipedia

Na meer dan 50 jaar bezit de MINI nog steeds zijn onmiskenbare looks: de ronde koplampen, de zeshoekige grill en het laag liggende silhouet. Door deze originele elementen te behouden, met toevoeging van wat extra PK’s en moderne accenten, is het nog steeds een eigentijdse auto met een in het oog springend design waarmee je gezien wil worden.

Ontwerp je eigen MINI

Wat ik zo leuk vind aan de MINI, is dat bijna iedere auto uniek is. Je kunt je eigen auto ontwerpen, zowel de binnenkant als de buitenkant. Hiermee zet je je eigen handtekening op je auto, iets waarmee MINI echt vooroploopt.

Mini gepersonaliseerd dashboard, bron mini.nl

Door middel van 3D printen kun je kiezen uit een gepersonaliseerd dashboardpaneel, waarbij je bijvoorbeeld je naam kunt toevoegen. De LED-deurprojectie is ook gaaf: bij het openen van de deur zie je bijvoorbeeld je naam of het bedrijfslogo op de grond geprojecteerd.

Gepersonaliseerde binnenzijde en LED-deurprojectie, bron dusseldorpmini.nl

Voor mij is de MINI een auto met een grote glimlach waar ik straks vast veel van ga genieten!
Deel dit op:

Meer informatie


Wendy Piek
Meer weten over dit onderwerp?
Neem contact op met Wendy

Meer weten over Wendy?
Bekijk het profiel van Wendy.

We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.