Mariël Pubben | 1 juni 2018

Merk van de maand: Shabbies Amsterdam

Dan maar twee weken brood eten

Ik hou van schoenen. Zodra ik de beschikking kreeg over een bescheiden budget om mijn kledingkast aan te vullen, bleek al snel dat er vooral geïnvesteerd moest worden in een schoenenkast. Een grote. Sneakers, pumps, laarzen… Mijn, door bijbaantjes bij elkaar gesprokkelde, salaris stond nauwelijks op mijn rekening of de collectie werd uitgebreid.

Ik hou nog steeds van schoenen, echter besteed ik er inmiddels (noodgedwongen) niet meer iedere euro aan. Zelf wil ik voor een mooi paar best twee weken alleen maar boterhammen met pindakaas eten, maar ik heb nu een gezin waar ik rekening mee dien te houden. En zij hebben dat er dus gek genoeg niet voor over…

Shabbies Amsterdam

Het hebben van veel schoenen is dus niet langer het doel… Het vinden van mooie schoenen wel. Een aantal jaar geleden kocht ik voor het eerst een paar laarzen van het merk Shabbies Amsterdam en vanaf dat moment was ik fan. Niet alleen van de schoenen, maar ook van het merk dat ze neerzetten.

shabbies Amsterdam

Fred de la Bretonière

De schoenen van Shabbies Amsterdam, van de hand van de bekende Nederlandse ontwerper Fred de la Bretonière, stralen eenvoud en vakmanschap uit. Vrouwelijk maar toch stoer en heel basic qua vormgeving. Dit voeren ze zeer consequent door in al hun uitingen. Het logo, de winkels, de website, de social media accounts, allemaal hebben ze dezelfde sfeer en uitstraling waarbij slechts gebruik wordt gemaakt van zwart en wit in combinatie met aarde en natuurtinten en ruwe materialen. De gebruikte fotografie laat het beeld zien van een stoere, moderne vrouw. De uitingen sluiten naadloos op elkaar aan en onderstrepen stuk voor stuk de kracht van kwaliteit en eenvoud die het merk zo (langdurig) succesvol maakt. Ze verkopen hierdoor niet alleen een product, maar vooral ook een imago.

shabbies Roermond

Bijzonder knap hoe het merk trouw blijft aan zijn koers zonder saai te worden. Tijdloos zonder uit de mode te raken. En dat in een wereld zo veranderlijk als de modewereld.

Onlangs hebben ze een collectie voor meisjes gelanceerd. In dezelfde herkenbare stijl. Super leuk voor mijn dochter. Helaas ook in dezelfde herkenbare prijsklasse. Misschien toch maar wat extra brood inslaan…

Deel dit op:

Meer informatie


Mariël Pubben
Meer weten over dit onderwerp?
Neem contact op met Mariel

Meer weten over Mariel?
Bekijk het profiel van Mariel.

We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.