Milou Huitink | 6 maart 2018

Merk van de maand: Victoria’s Secret

In 1977 besloot de Amerikaanse man Ray Raymond het lingeriemerk Victoria ‘s Secret’ op te zetten. Hij was het zat om lingerie te shoppen voor zijn vrouw. Het gaf hem namelijk iedere keer weer een ongemakkelijk gevoel. Hij opende zijn eerste winkel met het idee dat mannen lingerie konden shoppen voor hun vrouw zonder dat zij zich hiervoor hoefden te schamen. Een winkel met goede service en een relaxte en gezellige sfeer. Vanaf nu konden mannen en vrouwen op een comfortabele manier sexy lingerie shoppen met een hele belevenis. En geloof me, een belevenis is het zeker!

De winkels van Victoria’s Secret zitten verspreid over de hele wereld. Het merk is zo hard gegroeid en is al jaren leidend in de markt van lingerie. Welke strategieën zitten achter dit grote succes?

Klantbeleving

Als ik aan Victoria’s Secret denk, denk ik aan de geweldig mooie winkels waar je je uren lang kan vermaken. De beleving in de winkel is hetzelfde als op de website. Je ervaart luxe, exclusiviteit en warmte. Wanneer je binnen komt, word je door vriendelijke medewerkers geholpen op een erg persoonlijke manier. Zo stellen zij zich uitgebreid voor en wordt er naar je naam gevraagd. Wanneer je iets wilt passen, sta je in een luxe paskamer en wordt alles voor je geregeld. Ook schrijft men een persoonlijk kaartje voor je met daarop je maten voor als je de volgende keer terug komt, of online wil shoppen.  

De casting

Wat het merk slim heeft gedaan, is gebruik maken van bekende modellen waarmee de klanten zich kunnen identificeren. Al deze vrouwen hebben samen miljoenen volgers op Instagram en weten zo weer nieuwe fans te trekken en hun bestaande volgers op de hoogte te houden. Zij worden continue meegenomen in het leventje van de modellen en voelen zich verbonden met de meiden. Geniaal als je het aan mij vraagt!

Victoria ‘s Secret show

Veel vrouwen én mannen, hebben hier vast al wel van gehoord. Want miljoenen mensen kijken wereldwijd ieder jaar naar dit evenement. Een hele tijd voor de show wordt er veel reclame gemaakt door de modellen en het merk zelf op social media. Er wordt steeds weer een beetje meer informatie vrijgegeven over de show waardoor iedereen nieuwsgierig gemaakt wordt. Naast de bekende modellen die over de catwalk paraderen, treden er ook bekende artiesten op die de show extra aantrekkelijk maken.

Victoria Secret

Goede prijs en kwalitiet ;)

De luxe en service, zowel online als in de winkels, valt mij gelijk op. Terwijl de prijs nog meevalt als je het vergelijkt met andere lingerie merken. De producten zijn toegankelijk voor verschillende leeftijden en naar mijn mening maakt dit het merk ook zo sterk. Dus, ben je een keertje in de buurt van een Victoria’s Secret store, dan is het zeker de moeite waard er een kijkje te nemen en je onder te dompelen in de weelde en luxe van dit mooie merk.

Foto's:
Grand Warszawski/Shutterstock
Sky Cinema/Shutterstock
Deel dit op:

Meer informatie


Milou Huitink
Meer weten over dit onderwerp?
Neem contact op met Milou

Meer weten over Milou?
Bekijk het profiel van Milou.

We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.