Sterre Embsen | 2 oktober 2017

Merk van de maand: Apple

Apple is voor mij een top merk, omdat het kwalitatief goede producten levert die makkelijk in gebruik zijn en elke keer weer verrassend en vernieuwend zijn. Grappig eigenlijk dat niemand hier het merk eerder al eens tot merk van de maand bekroond heeft. Veel Frappanters werken dagelijks op een Imac om creatief werk te maken :-).

Apple

Apple Inc. is een Amerikaans elektronicabedrijf dat is opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne op 1 april 1976. Het bedrijf is gevestigd in Cupertino, Californië. Naast hardware (apparatuur) ontwikkelen ze zelf ook veel software zoals hun eigen macOS. Apple staat voornamelijk bekend om de Ipod, Iphone en Ipad.

Apple Macintosh Plus

Een van de eerste succesvolle personal computers ter wereld, werd eind jaren 70 ontworpen door Apple. De zo genoemde Apple II. Aan dit succes kwam helaas een abrupt einde. In 1997 ging het bedrijf bijna failliet. Maar door een investering van 150 miljoen dollar, door het bedrijf Microsoft, hebben ze weer een nieuwe start gemaakt. Gelukkig maar!

In 2009 is Apple door een Amerikaans reclamemagazine uitgeroepen tot merk van het decennium. Steve Jobs werd benoemd als ‘de belichaming van het merk en ‘een briljante marketeer’. Apple vestigde op 20 augustus 2012 een nieuw record. Met een beurswaarde van ruim 620 miljard dollar, was een bedrijf nog nooit zoveel waard geweest.

Vormgeving

Steve Jobs was in de jaren zeventig fruitariër en kwam volgens eigen zeggen zo op het idee de firma Apple te noemen. Het beeldmerk van Apple is zeer herkenbaar. Het is ontstaan uit het Bijbelverhaal van Adam en Eva. Waarbij Eva een hap uit de verboden vrucht nam.

Apple Macbook Pro

Wat is het geheim van Apple’s succes?

Het succes van Apple is vooral het gebruiksgemak en de hoge kwaliteit van de producten. Het merk kent haar publiek en voelt zo goed aan wanneer er weer nieuwe producten en nieuwe technologieën op de markt gebracht kunnen worden.

Apple iPad Air

Het succes van de IMac volgens Apple zelf: betere computer en betere software. In 2014 verkocht Apple maar liefst 74,5 miljoen iPhones, 46 procent meer dan een jaar eerder. Dat zijn er 34.000 per uur, dus 9 per seconde! Wil je de recente aantallen volgen?

Voor mij is Apple een groot succes. Het maakt mijn leven als vormgever een stuk makkelijker én mooier ;)


Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.
https://www.iculture.nl/tips/geheim-van-apple-succes/\
https://www.rtlnieuws.nl/economie/home/recordwinst-apple-elke-seconde-9-iphones-verkocht


Deel dit op:

We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.