Melinda Thomas | 13 november 2017

Merk van de maand: Chocomel

Het is koud buiten. De eerste vorst van dit najaar heeft ingetreden, dus jij zit lekker warm binnen op de bank. Met je dikke trui en geitenwollen sokken lig je onder een dekentje terwijl je voor de openhaard zit. Een grote mok klemt zich tussen je handen. Chocomel, heerlijk! Of je ‘m nou warm drinkt met een flinke toef slagroom, of toch liever koud uit de koelkast: je inbeelden in dit moment is vast niet lastig.

De reden waarom Chocomel mijn merk van de maand is, is dan ook simpel. Voor mij staat het symbool voor een lekker drankje. Eentje waar je energie van krijgt en in deze koude wintermaanden een warm gevoel. Of ik hem nou in de stad drink na een middagje shoppen, of met een rood neusje aan de rand van de schaatsbaan zit, hij smaakt altijd naar meer!

Niet alleen het lekkere van dit drankje maakt al jaren indruk. Wat ik het mooiste vind om te zien, is de manier waarop Chocomel inhaakt op de actualiteit en daarmee een inspirerend marketingbeleid voert. Hiermee begon het merk in 2014 en inmiddels is het vele likes op social media rijker. Ik denk dat dit beleid dan ook zeker heeft bijgedragen aan het positieve en alom bekende beeld dat we van het merk hebben. Evenementen als Sinterklaas, de ophef rondom Yuri van Gelder, maar ook het weer en vakanties zijn reden voor Chocomel om telkens weer origineel en een tikje gewaagd uit de hoek te komen. Kijk maar eens mee naar de volgende voorbeelden.

Chocomel op Facebook

Chocomel Sinterklaas

Chocomel Olympische spelen

Chocomel Mokken

Mocht je na het lezen van dit artikel nou mega zin hebben gekregen in een lekkere kop Chocomel, dan heb ik hier nog een recept met een twist voor je. Dat de combinatie met karamel zeezout wordt gemaakt vind ik overigens niet zo gek. Ik ben blijkbaar niet de enige bij Frappant die ook nog een beetje fan van Tony Chocolonely is…

Verwarm 200 ml Chocomel ongeveer anderhalve minuut in een pan op middelhoog vuur. Giet dit in een mok en dan begint het echte werk. Hou je niet in: spuit er een lekkere grote toef slagroom op en doe er wat karamelsaus bij. Dit recept is natuurlijk niet compleet zonder een paar korrels zeezout erbij. Strooi deze er overheen en je bent klaar om te genieten.


Warme Chocomel
Deel dit op:

We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.