Saskia Kevelham | 8 mei 2017

Merk van de maand: Fatboy

Ik word erg gelukkig van Fatboy. Het merk heeft hele mooie strakke designartikelen die je echt allemaal wel wilt hebben. Het merk Fatboy is een soort lifestyle waar je aan mee wil doen, bij wil horen. Het straalt iets uit waar je blij van wordt. Niet voor niets dat Fatboy ook steeds vaker gezien wordt bij de aankleding van festivals en restaurants.

fatboy 2

Wat ’n zak

Het merk Fatboy is sinds de lancering in 2002 niet meer weg te denken uit de designwereld. De Finse ontwerper Jukka Setälä bedacht een extra grote zitzak van de hoogste kwaliteit en met een opvallend etiket aan de zijkant. Het was vervolgens de Nederlander Alex Bergman die toekomst zag in de Fatboy zitzak en het product naar ons land haalde.

Sit back and relax

Sinds de lancering van de Fatboy zitzak op de Nederlandse markt is het snel gegaan. Fatboy heeft zich ontwikkeld tot een omvangrijk lifestylemerk en de ontwerpen van het designlabel worden tegenwoordig in meer dan vijftig landen verkocht. Voor je het weet ga je helemaal op in het motto van dit designmerk: sit back and relax!

fatboy 3

Inspiratieplatform

Inspireren is het hoofddoel van Fatboy en visual storytelling het middel. De homepage is opgebouwd uit veel beeld. Fatboy gebruikt beelden die ze hebben opgepikt van social media. Het merk maakt slim gebruik van het wederzijds delen van een ervaring met haar fanbase.

Het ervaren van het product is erg belangrijk. Fatboy vraagt daarom fotomateriaal op van feesten en events, zodat er een beeld geschetst wordt van de producten in een natuurlijke situatie. Vervolgens worden die weer op de site geplaatst.

Het lifestyle-merk is gestopt met Adwords of affiliate marketing. Niets meer met een commerciële gedachte of sales push, er wordt alleen ingezet op beleving. Een inspiratieplatform dat verder gaat dan eigen producten. Fatboy wil consumenten blijven verrassen met inspiratie over lifestyle, gadgets, opmerkelijke en gave dingen in de wereld. Een geheel andere insteek die goed blijkt te werken.

Uiteenlopende producten

Haar filosofie is zorgeloos en optimistisch: “Mensen laten glimlachen, en niet te moeilijk doen.” Met die filosofie hebben ze veel producten ontwikkeld:
Originele zitzakken, heerlijke hangmatten, lumineuze lampen, vloerkleden en natuurlijk de Lamzac. Misschien heb je deze al eens eerder voorbij zien komen in de blog van Joyce.  Ideaal op reis, voor festivals, uitstapjes naar het strand of gewoon lekker in eigen tuin.

fatboy 4

De samenwerking met Lamzac past perfect in de strategie van Fatboy. Met regelmaat verbinden ze zich aan nieuwe, opkomende ontwerpers of aan unieke en gewaagde ideeën die zich onderscheiden van de massa. Lamzac heeft een frisse en vernieuwende manier van loungen geïntroduceerd. Inmiddels is het product zo gewild, dat Lamzac is gekoppeld aan Fatboy. De communicatie en distributie worden door door Fatboy verzorgd.

Dress your event

Naast het kopen van de items, kun je Fatboy ook huren. Dus heb je binnenkort een BBQ met je vrienden, een tuinfeest, bruiloft of personeelsfeest? Bestel de zitzak, kleden, lampen zelfs tot aan de dienbladen kun je losgaan. Ze worden gebracht én ook weer opgehaald. Ideaal! Dit is ook weer een belangrijke stap om het beleven en ervaren mogelijk te maken. De online sfeer, offline naar de klant over brengen. Het is iets waarover wordt gepraat. Want het valt toch op wanneer je hele feestje in Fatboy-stijl is. Zo brengt het merk mensen op een andere manier in contact met de merkwaarden.

fatboy 5

Bron: www.fatboy.com, www.marketingtribute.nl en twinklemagazine.nl

Deel dit op:

Meer informatie


Saskia Kevelham
Meer weten over dit onderwerp?
Neem contact op met Saskia

Meer weten over Saskia?
Bekijk het profiel van Saskia.

We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.
Cookies. Wij zijn er gek op. Ze zorgen er namelijk voor dat we leren van de sitebezoekers en we jou én anderen hierdoor beter kunnen helpen. En omdat je op onze site bent, gaan we ervan uit dat je net als wij óók de beste wilt worden en daarom het cookiereglement accepteert.