Tessa Elbers | 6 juni 2017

Merk van de maand: Lush

“Kijk mam: Lush!” roepen mijn dochters van zeven en negen jaar enthousiast. We zijn een weekend in de buurt van Maastricht en met een gezin met drie dochters staat een dag shoppen uiteraard op het programma. Lush? Wat is Lush vraag ik me verbaasd af. Ik dacht toch wel aardig bekend te zijn met winkels, mode en laatste trends. Nou niet dus.
Lush is een Brits bedrijf dat zich bezighoudt met het duurzaam en diervriendelijk produceren en verkopen van handgemaakte cosmetica artikelen zoals zeep, bodylotion en make-up. Ze heeft wereldwijd 800 winkels verspreid over 51 landen.


Lush 1

Verantwoord verpakt

Om het gebruik van plastic terug te dringen heeft men shampoo, bad- en massageolie in vaste vorm ontwikkeld. Deze producten worden aangeboden als kleurige blokken en de klanten krijgen voor het vervoer ervan een papieren zakje. Sommige producten worden wel in een plastic fles of pot geleverd. Die potten worden door Lush gerecycled wanneer klanten ze terugbrengen naar de winkel. Om het terugbrengen van de fles of pot te stimuleren, geeft Lush je een product cadeau bij het inleveren van vijf lege verpakkingen.

Lush 2

Handgemaakt en vers

De fabrieksmedewerkers plakken op de verpakte producten een sticker met daarop hun naam, de productiedatum en een foto van zichzelf. Hiermee wordt benadrukt dat de producten vers en handgemaakt zijn.

Kleurtjes en geurtjes

Maar mijn dochters zijn echt nog niet bezig met duurzaam, diervriendelijk of handmade. Zij vinden kleurtjes en geuren belangrijk. Wat ze misschien nog wel belangrijker vinden, is dat hun helden van YouTube de producten aanprijzen en demonstreren op hun kanalen. Lush is hot onder de jeugd.

Lush 3

Unicorn bruisballen

Terug naar de winkel in Maastricht. Hier ruikt het heerlijk en je waant je in een grote snoepwinkel met frisse, vrolijke kleuren. Het personeel is onwijs vriendelijk en behulpzaam. De bruisballen hebben de vorm van harten, bloemen, unicorns, pinguïns en cupcakes. De verkoopster demonstreert de werking van een prachtige unicorn bruisbal met kleurige streepjes en sterretjes in een grote rvs kom. Gebiologeerd kijken de meiden naar het verschijnen van de kleurtjes en bubbels in de kom. De keus is al snel gemaakt. Deze bal gaat het worden vandaag.

Lush 4

Lush is mijn merk van de maand omdat het merk helemaal van nu is. Het staat voor duurzaamheid, het is authentiek en ze weet de doelgroep heel goed te bereiken door de slimme inzet van social media. Ook ik ben nu, mede dankzij het enthousiasme van mijn dochters, fan geworden van dit (h)eerlijke merk.

Deel dit op:

We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.
Cookies. Wij zijn er gek op. Ze zorgen er namelijk voor dat we leren van de sitebezoekers en we jou én anderen hierdoor beter kunnen helpen. En omdat je op onze site bent, gaan we ervan uit dat je net als wij óók de beste wilt worden en daarom het cookiereglement accepteert.