Merkidentiteit

Wie ben je? Wat wil je vertellen? En wat heeft jouw klant daar aan? We halen de scherpte van een eigen identiteit naar boven en vertalen deze in de elementen die communiceren helderder en makkelijker maken. Want als je je merk sterker wilt maken, moet je eerst weten waar je krachten liggen.


Merkidentiteit, wat is het eigenlijk?

Een merkidentiteit is het DNA van je merk. Je merkidentiteit wordt bepaald door je gedrag, waarden, sterke punten en passies van jouw merk of organisatie. Door deze zaken tot uiting te brengen in je merkidentiteit snapt je doelgroep je beter als merk. Hierdoor vindt men sneller aansluiting bij jouw merk, want het past – of is onderdeel – van de identiteit van jouw doelgroep.

Vertaling merkidentiteit naar marketing

Het neerzetten van een sterke merkidentiteit vergt het maken van goed doordachte keuzes. Hier helpen we je graag bij. Als je je merkidentiteit te pakken hebt, wordt het tijd deze door te vertalen naar bijpassende marketing. Bij Frappant maken wij deze doorvertaling door onder andere aan de slag te gaan met:

Positionering »

Wat is het karakter van jouw organisatie? Wie ben je en waar staat jouw merk voor? Wat zijn je drijfveren en waar geloof je in? Wat is jouw unieke belofte aan de markt en hoe draag je deze uit?

Merkversterking »

Een product wordt gemaakt in een fabriek; een merk bestaat alleen in het hoofd van de consument/ontvanger. Een merk kan een plek in het brein van de doelgroep krijgen en daarmee voor onderscheid zorgen.

Naamontwikkeling »

Het belang van een pakkende naam wordt honderden keren per dag onderstreept. Een sterke naam blijft hangen. Claimt een positie in het brein. Vertelt al meteen een verhaal.

Logo design »

Een logo is de ultieme herkenningsfactor in communicatie. Het is samen met de huisstijl één van de belangrijkste bouwstenen voor herkenbare communicatie-uitingen.

Huisstijlontwikkeling »

Een goede huisstijl is de basis van herkenbaarheid. We bepalen met het logo als uitgangspunt, het kleurgebruik, de typografie en de vormelementen, om zo een compleet eigen stijl te ontwikkelen.

Kun jij wel wat ondersteuning gebruiken bij het formuleren van een merkidentiteit? Reclame- en communicatiebureau Frappant helpt je daar graag bij.


Merkidentiteit


We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.