Straatman balustraden en trappen - Nieuwe propositie en site

Als er één partij is in de wereld die weet wat hoogwaardige afscheidingen kunnen doen voor het comfortabele gevoel van veiligheid van mensen én voor het aangezicht van een gebouw, dan is het Straatman. En dat was misschien ook wel het best bewaarde geheim van het Lichtenvoordse bedrijf. Hoogste tijd om dat eens duidelijk voor het voetlicht te brengen met een aanscherping van de propositie, een upgrade van de huisstijl en een gloednieuwe website.De opdrachtgever

Straatman werkt met een team van gedreven specialisten aan slimme oplossingen op het gebied van balustraden, afscheidingen en trappen. Afhankelijk van het type opdrachtgever verzorgt Straatman zowel de engineering en het design als de productie én de montage.
Het bedrijf verhuisde onlangs met het kantoor naar een nieuwe locatie om in te spelen op de ontwikkeling en de groei van het bedrijf.

De uitdaging

De oorspronkelijke vraag was om de website te vernieuwen. Deze was inmiddels dusdanig verouderd, dat het geen recht meer deed aan de kwaliteiten van het bedrijf. Bovendien was de site allesbehalve responsive, waardoor de weergave op mobiele apparaten sterk te wensen overliet. Maar we keken verder dan deze vraag, want we concludeerden al snel dat de profilering van Straatman veel scherper kon en moest. De opdracht die we onszelf stelden: Straatman profileren en presenteren als dé leverancier voor hoogwaardige balustraden en trappen bij architect, aannemer en ontwikkelaar.

De aanpak

We startten met een merksessie om de merkwaarden naar de oppervlakte te brengen. Tijdens deze sessie benoemden we bovendien samen de doelgroepen en hun specifieke behoeften en eisen aan een partner als Straatman. De uitkomsten van deze sessie gebruikten we als uitgangspunt voor de ontwikkeling van de communicatie.

We maakten gebruik van de ‘voetbalbordentest’ om duidelijk te maken dat de naam Straatman sneller gekoppeld moet worden aan de producten die ze leveren. We vervingen de onderregel ‘efficienter in vorm’ door ‘balustraden en trappen’. Een kleine stap die direct zorgt voor meer herkenning en duiding. We ontwikkelden vervolgens de aangescherpte corporate story; de kerntekst die duidelijk weergeeft waar Straatman voor staat en wat haar toegevoegde waarde is.

Dare to go higher

Straatman wil haar opdrachtgevers uitdagen. Want wanneer je beschikt over goede engineers, over zoveel materiaalkennis én over alle faciliteiten voor nauwkeurige productie en montage, dan kan eigenlijk álles op het gebied van balustraden en trappen. Daarom dagen we architecten, aannemers, vastgoedeigenaren én gebruikers van de gebouwen letterlijk uit: Dare to go higher! Elke dag een trede hoger in design, afwerking, materiaalkeuze… Omdat het kan! En omdat balustraden en trappen niet alleen voor de mooiïgheid zijn: ga gerust een verdieping hoger en geniet van het gevoel van veiligheid. En een mooi uitzicht als het even kan.Webdesign

De website werd vanaf scratch opnieuw opgezet. Op basis van wireframes gaven we de onderdelen een plek, we ontwierpen een volledig nieuwe structuur en op basis hiervan ontwikkelden we het nieuwe design. In nauwe samenspraak werd de content ontwikkeld; Straatman maakte onder andere een nieuwe reeks 3D-renders van productvoorbeelden die ter inspiratie en als startpunt kunnen dienen voor de bezoeker. Compleet met technische tekeningen en productspecificaties. Het design is onmiskenbaar Straatman, met het opvallende rood-wit-zwarte kleurenpalet.Kernwoord: inspiratie!

Straatman laat zich graag door haar opdrachtgevers inspireren en uitdagen, maar heeft in de afgelopen jaren ook al zóveel projecten uitgevoerd, dat er een flinke hoeveelheid inspirerende voorbeelden is ontstaan. In de nieuwe site zijn deze overzichtelijk gerangschikt met filterfunctie, om zo snel bij de juiste voorbeelden te komen. Lamelbalustraden, steektrappen, golvende borstweringsleuningen, glasbalustraden… Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat erin. In hoge beeldkwaliteit te downloaden als inspiratiebron voor eigen projecten.De site is perfect responsive met een liquid design. In nagenoeg elke schermgrootte en -verhouding ziet de site er goed uit en blijft de gebruiksvriendelijkheid en leesbaarheid gegarandeerd.In navolging op de website krijgen ook andere communicatiemiddelen de komende tijd een upgrade om aan te sluiten bij de nieuwe stijl en de merkwaarden.Nieuwsgierig? Of zelf aan de slag met een project waarin je balustraden of trappen nodig hebt? Dare to go higher: www.straatmanbv.nl


Deel dit op:

Meer informatie


Dennis Hoftijzer
Meer weten over dit project?
Neem contact op met Dennis

Meer weten over Dennis?
Bekijk het profiel van Dennis.

We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.