Onderscheidende positionering: Claim een plek in hoofd en hart

Wanneer je een merk gaat positioneren, beantwoord je vragen als: Wat is het karakter van mijn organisatie? Wie ben ik en waar staat mijn merk voor? Wat zijn mijn drijfveren en waar geloof ik in? Wat is mijn unieke belofte aan de markt en hoe draag ik deze uit? Het kiezen van een onderscheidende en voor de doelgroep relevante positionering zorgt ervoor dat een product- of organisatiemerk opvalt in het enorme aanbod van andere merken en in de volle aanwezigheid van media- en reclame uitingen. Reclame- en communicatiebureau Frappant helpt je om die merkpositionering scherp in beeld te krijgen.

Wat is merkpositionering?

Het kiezen van een onderscheidende en voor de doelgroep relevante positionering zorgt ervoor dat een product- of organisatiemerk opvalt. Wij maken de merkpositionering scherp en vertalen deze in beloften voor de markt. We bepalen de merkbelofte die letterlijk als pay-off het hoofd en hart raakt bij klanten, of we ontwikkelen een tone-of-voice die deze belofte in alle vezels laat doordringen. Zo draagt je merkpositionering bij aan de propositie van het bedrijf.

Strategische positionering

Een plek claimen in hoofd en hart is wat wij noemen een strategische positionering van je merk. Dit begint bij de ziel van de onderneming, en wordt zichtbaar in alle denkbare uitingen. We ontwikkelen, bouwen en onderhouden merken en identiteiten. Inclusief namen, logo’s, payoffs en huisstijlen. Door consequent en op eenduidige wijze te laten zien wie je bent, krijgt je merk een positie in het brein - en het hart - van de doelgroep.

Positionering en propositie bepalen

Het bepalen van de positionering gaat vaak samen met het bepalen van de  propositie. Een unieke propositie bepaal je zelf. Waar wil je uniek in zijn? Wat is belangrijk voor je? En wat wil je dat je klanten het meest bijblijft aan jouw product of dienstverlening? Door een positionering en propositie te bepalen kies je eigenlijk ook een richting. Apple staat bekend om onder andere duurdere producten met een goed design. Als je als klant dan enkel opvallende communicatie ontvangt met kortingen en scherpe aanbiedingen strookt dit niet met de merkpositionering. De propositie en positionering zorgen ervoor dat je geen verwarring schept bij je klanten en helpen je merk een stap verder.

Voordelen van goede merkpositionering

Een plekje in het brein van de doelgroep is van groot belang als je een product of dienst verkoopt, maar wat zijn nog meer voordelen van een goede merkpositionering?
  • Het versterkt je marktpositie.
  • Jouw product of dienst wordt een vertrouwd merk.
  • Niet alleen is een merkpositionering van belang voor externe doeleinden, maar ook voor de interne organisatie. Met een duidelijke merkpositionering weet iedereen wat de gedachte is van het merk.
  • Een merkpositionering geeft een duidelijk beeld van de organisatie.
  • Merkpositionering is goed voor de employer branding, je trekt automatisch mensen aan die zich herkennen in de positionering van het merk.

Positionering bepalen of propositie ontwikkelen? Reclame- en communicatiebureau Frappant helpt je graag op weg om deze zo krachtig mogelijk in de markt te zetten.

Onderscheidende positionering: Claim een plek in hoofd en hartWe bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.