Saskia Kevelham | 11 juni 2015

Succes is een keuze

Veel mensen die van hun passie hun werk maken zijn succesvol. Is dit toeval of komt het misschien doordat deze persoon zelfvertrouwen en passie uitstraalt? Hoe vaak hoor of lees je niet, dat iemand die niet gelukkig is met zijn baan, iets gaat doen waar zijn passie ligt. Dit zijn meestal succesverhalen waar ik dan ook weer gelukkig van word. Ik ben ervan overtuigd dat je onbewust of bewust, stappen kunt zetten om succes af te dwingen. 

Stap 1: Weet wat je wilt

Als je niet weet wat je wilt, zal je ook niet succesvol zijn. Je moet je passie naleven en jouw doel proberen te behalen. Ga dus bij jezelf na wat jij wilt, wat jou gelukkig maakt. Dit kan door een moodboard te maken, of op andere creatieve manieren die jouw doel in beeld of in woorden benoemt. Het helpt je als je het even niet meer weet. 

Stap 2: Bepaal een effectieve strategie

Hoe zet je jouw ambities om naar acties? Je moet durven keuzes te maken en die omzetten naar een actie. Betrek tegenslagen niet op jezelf maar probeer er iets van te leren en kijk eens hoe anderen het doen in een soortgelijke situatie. Het is een kwestie van volhouden en denk vooral niet: Het lukt me toch niet. Hoeveel mensen zetten een tegenslag niet om in iets moois?! Zij gebruiken deze tegenslag en halen er positieve energie uit. Je gaat op deze manier op een andere manier kijken naar een probleem en kunt daardoor nieuwe mogelijkheden zien. 

Stap 3: Kom in actie

In actie komen is voor veel mensen het grootste struikelblok. Je moet uit je comfort-zone komen en grenzen overschrijden. Dit kan uiteraard ook weleens mis gaan maar als je het niet probeert, weet je het ook niet. Wat helpt is je gevoel te volgen. Een heel simpel voorbeeld, maar wel een treffende: In mijn vak als vormgever maak je een ontwerp voor een klant. Als het ontwerp klaar is ga je kijken of het goed is. De vraag, kan het misschien nog mooier of creatiever, stel ik mezelf vaak. Meestal ga je dan weer verder en komt er toch een beter en creatiever voorstel uit. 

Stap 4: Hou vol!

Als je ergens helemaal achter staat zal het makkelijker gaan om het vol te houden. En houdt je doel voor ogen door middel van die ene foto, het moodboard of een andere creatieve manier die je verzonnen hebt. Kijk elke keer kritisch naar je eigen doel en blijf je gevoel volgen. In mijn vak als vormgever draait heel veel om gevoel maar ik denk dat als je ergens helemaal achter staat, je ook succes gaat krijgen. 

Stap 5: Wees niet te hard voor jezelf

Succesvolle mensen vatten hun tegenslagen niet persoonlijk op. We zijn vaak geneigd onze tegenslagen als persoonlijk falen op te vatten. Tja, dan is de kans dat jij succesvol zult zijn erg klein. Want de weg naar succes ligt vol met tegenslagen. 

Probeer het zelf en je merkt dat het werkt. 

Deel dit op:

Meer informatie


Saskia Kevelham
Meer weten over dit onderwerp?
Neem contact op met Saskia

Meer weten over Saskia?
Bekijk het profiel van Saskia.

We bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creƫert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.