Webdesign en social media design: World Wide Wow

Webdesign

De regels voor online design zijn in de basis hetzelfde als voor grafisch ontwerp in gedrukte media. Het draait om stopkracht, uitstraling, overtuiging en call-to-action. Kort gezegd: een wow-factor die een product of afspraak verkoopt. Met die basisgedachte ontwerpen we websites en webshops. Daarbij maken we gebruik van de nieuwste ontwikkelingen en trends. We maken gebruik van het spanningsveld tussen design en techniek om de grenzen van mogelijkheden (visueel en technisch) op te zoeken en te verleggen.
 

Responsive of adaptive design?

Sinds de grote doorbraak van mobiel internet zijn er verschillende technieken ontstaan voor het optimaal presenteren van websites voor verschillende schermformaten. Zo bestond er al liquid design en zijn tegenwoordig "responsive"  en "adaptive" design veelgebruikte designtechnieken. Het belangrijkste verschil tussen responsive webdesign en adaptive webdesign is dat responsive webdesign zich richt op de weergave van content op verschillende beeldschermformaten, terwijl bij adaptive webdesign ook de functionaliteit van de website wordt aangepast aan het beeldschermformaat en aan het soort apparaat (mobiel of niet) waarmee de site bekeken wordt.
 
Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan locatiegebonden toepassingen ("Bereken de route naar het bedrijf vanaf mijn huidige locatie") of aan het weglaten van elementen die minder belangrijk zijn op kleine schermen. Welke techniek je ook kiest: we maken meerdere designs voor verschillende schermformaten en bepalen de prioriteiten van elementen die blijven staan of verdwijnen.
 

Social media design:

Een account aanmaken op Facebook, Twitter of LinkedIn is zo gedaan. Maar het zakelijk succesvol inzetten van deze kanalen is andere koek. Op basis van de social media doelstellingen en het corporate design van je organisatie geven we vorm én inhoud aan de verschillende accounts. We ondersteunen desgewenst bij de invulling van profielen voor een maximale relevantie en communicatiekracht.
 

Facebook Apps

De mogelijkheden van Facebook voor bedrijven zijn groot. Zéker wanneer je gebruik maakt van Facebook Apps, waarmee je specifieke webfunctionaliteiten kunt toevoegen aan je zakelijke Facebookpagina. Zo kan er automatisch content van je reguliere website worden ingeladen op je Facebookprofiel, of kan er een aanbieding van de dag worden getoond. Deze mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. De ontwikkelaars van Frappant hebben veel kennis van Facebook Apps en adviseren je graag over de mogelijkheden.
 
Frappant kan je adviseren en ondersteunen bij de zakelijke inzet van onder andere:
Twitter
Facebook
LinkedIn
Google
Pinterest
 

Webdesign en social media design: World Wide WowWe bellen

Wil je dat we jou bellen?
Doen we graag.
Vul hieronder je gegevens in en we bellen je zo snel mogelijk terug.
Bel me »

Contact

Contactgegevens

Frappant
Bredevoortsestraatweg 56
7121 BJ Aalten

Postbus 44
7120 AA Aalten

KvK nr. 09038931
T (0543) 494 444
E post@frappant.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezighoudt? Je ontvangt dan zes keer per jaar de nieuwsbrief van Frappant.

Vul hier je mailadres in.

Frappant maakt merken sterker.

Frappant is een full service communicatiebureau in de Achterhoek (Gelderland) voor crossmediale communicatie. We maken merken sterker. Dat doen we door een krachtig concept te ontwikkelen, uitgekiende kanalen te kiezen en je boodschap te laten stralen. Van brochure tot website, van social media tot beursactie, Frappant adviseert, creëert en realiseert. Dit alles doen we met veel plezier. En met een doel: merken sterker maken.