Waarom is creatieve communicatie belangrijk?

Creativiteit is nodig om verder te komen. Uiteraard geldt dat in de wereld van communicatie en grafische vormgeving. Maar wij geloven dat iedereen die zichtbaar wil zijn, opgemerkt wil worden en succesvol wil zijn creativiteit nodig heeft. Zichtbaarheid en opvallen begint allemaal met een creatieve communicatie. En daarvoor zijn creatieve koppen nodig. Die hebben we bij Frappant!

 

Van conceptontwikkeling naar een creatief ontwerp/concept design

In een brainstorm vliegen de ideeën over tafel. Of het nu gaat om het design van een magazine of het neerzetten van een marketing concept. De ideeën worden gerangschikt naar effectiviteit en levensvatbaarheid en daarna worden ze door onze artdirectors vertaald naar een diverse concepten waarbij uiteindelijk een creatief ontwerp volgt. Zo doen we dat. Want opvallen is wat anders dan gek doen.

 

Onze creatieve strategie

Brainstorm

Een goed idee komt zelden uit de lucht vallen. Zéker als het vraagstuk complex is. Wij gebruiken verschillende brainstormtechnieken om de ideeënstroom op gang te brengen.

 

Conceptontwikkeling

Een idee is nog geen concept. Het doorkauwen van ideeën zodat er een doordachte concepten ontstaan, is een vak apart. Natuurlijk begint elk concept met een idee, maar het werk om daar een stevig marketing concept en fantastisch design concept van te maken, moet dan nog beginnen.

 

Grafische vormgeving

Weet je dat vormgeving onbewust onze dag bepaalt? Hoe objecten, communicatiemiddelen, verpakkingen maar ook apparaten zijn vormgegeven heeft grote invloed op onze perceptie ervan.