Online marketing

Als je het hebt over online marketing hoor je vaak termen als SEO, reclamebanners, e-mailmarketing, vergelijkers en datafeed management voorbij komen. Maar wat doet online marketing eigenlijk? Waar is het goed voor? Hoe pak je het aan in de brei van verschillende online marketing kanalen, tools en middelen?

Online marketing heeft de mogelijkheid om je marketingdoelen die je online bereikt, inzichtelijk te maken. Wel zo handig, dan weet je direct of je ook écht goed bezig bent. Immers als je je merk online ook sterker wil maken moet je weten wat werkt en wat niet. Ben je op de voor jou relevante zoekwoorden in de organische en betaalde zoekresultaten goed vindbaar? Maar ook vragen als ‘Hoe zet ik Facebook of LinkedIn Advertising succesvol in?’ beantwoorden we graag samen met jou. Frappant adviseert, creëert en beheert alle online kanalen.

 

Is online marketing echt zo belangrijk?

En of het belangrijk is. Hoe vaak zoek jij niet per dag online op Google naar ‘iets’ waar jij antwoord op wil? Precies! Dat doe je heel vaak. Daarnaast stijgen de online aankopen al jaren achtereen. Des te belangrijker om ook je online marketing op orde te krijgen. Dus bedenk goed wat jouw online doelstellingen zijn, bepaal van hieruit je online strategie en vertaal je merk ook online door.

 

Vertaling merkidentiteit naar online marketing

Het neerzetten van een sterke merkidentiteit vergt het maken van goed doordachte keuzes. Als je je merkidentiteit te pakken hebt, wordt het tijd deze door te vertalen naar bijpassende online marketing. Dit doen we door het strategisch vormgeven van een relevante, effectieve en doelgerichte (actie)campagnestructuur in Google AdWords, tot het schrijven van advertentieteksten en het ontwikkelen van een Display banner-set. De online marketing specialisten van Frappant werken nauw samen met de creatieve afdeling. Hierdoor ontstaat er een goede synergie en kunnen we in het beginstadium al belangrijke verbeteringen en optimalisaties doorvoeren voor een spetterende start! Wij maken deze doorvertaling door onder andere aan de slag te gaan met:

 

Zoekmachine Optimalisatie (‘SEO’ staat voor Search Engine Optimization) >>

Vrijwel iedere internetgebruiker maakt gebruik van zoekmachines om de gewenste informatie te vinden, een goede vindbaarheid is daarom essentieel. Maar welke factoren zijn van invloed op een goede ranking? Zijn er technische beperkingen en wat moet je vooral niet doen?

 

E-mailmarketing >>

E-mailmarketing is een krachtige tool om veel mensen relatief goedkoop te bereiken. Doordat je 1-op-1 met je (potentiele) klant communiceert, is de juiste boodschap op het juiste moment, goed weergegeven (denk aan mobiel, tablet) de ideale sales en marketing-tool.

 

Online (Google AdWords, LinkedIn Advertising, Facebook Ads) en Display Advertising >>

Wat moet er in een banner opgenomen worden om er succes mee te hebben? Op welke formaten ontwikkel je de banners? Wat zijn de richtlijnen van bijvoorbeeld Marktplaats, Google AdWords en Facebook Advertising als het gaat om bannerformaten, inhoud en bijvoorbeeld de technische beperkingen? Frappant helpt je op weg.

 

Conversie optimalisatie >>

Wil jij ook weten hoe je webanalytics en eigen kennis kunt inzetten om het effect van je website te vergroten? Dankzij conversie optimalisatie haal je het maximale uit je website.

 

Online Reputatie Management >>

Wil jij ook je Online Reputatie hoog houden of flink gaan verbeteren? Creëer overzicht en straal professionaliteit uit op de verschillende kanalen zoals Twitter, Facebook en de review-websites zoals Trustpilot.

 

Vergelijkers & Datafeed-management >>

Wil je ook te vinden zijn op Beslist, Kieskeurig of bijvoorbeeld Google Shopping? Daarvoor heb je datafeeds nodig. Wat is er technisch nodig om een datafeed te kunnen gebruiken? En wat is het voordeel van het gebruik van Datafeeds?

 

Consultancy, trainingen en workshops >>

Wat is online marketing anno nu? Wie is je publiek en je doelgroep en hoe bereik je ze? Wat zijn de online platformen en hoe staan die ten opzichte van jouw website in het online landschap? Of heb je regelmatig specialistisch advies nodig over de inzet en optimalisatie van bepaalde Online Kanalen en is dit niet met een workshop of training te realiseren?

 

Maximaal rendement uit jouw website >>

Wat zijn de belangrijkste verbeterpunten voor jouw website? Hoe maak je van een bezoeker een (vaste) klant? Kortom hoe haal jij het maximale rendement uit je website?

 

Voordelen van deze werkwijze

Doordat we alle online marketing diensten onder één dak hebben, kunnen we snel schakelen en zijn de lijnen kort. Het is dus mogelijk om direct met onze specialisten specifieke campagne instellingen, marketing acties of de doelstellingen te bespreken. Maar wat zijn nou de voordelen van een overkoepelende en full service aanpak waarbij alle marketing kanalen die ingezet worden door ons worden beheerd?

  • Flexibele werkwijze en urenpool, hierdoor kunnen we zo effectief mogelijk onze tijd gebruiken om de campagnes te optimaliseren.
  • Marketing budgetten zoals klikbudget voor Google betaal je rechtstreeks aan Google. Wij brengen alleen de maandelijkse optimalisatie uren in rekening.

Wil je een deel of al je Online Marketing activiteiten uitbesteden of bijsturen? Full service reclame- en communicatiebureau Frappant helpt je graag op weg om deze zo krachtig mogelijk in de markt te zetten.