Conversie optimalisatie: Het maximale halen uit je website

Bij conversie optimalisatie wil je bijvoorbeeld meer bezoekers converteren in klanten. In de praktijk komt het neer op het uitvoeren van analyses, in kaart brengen van mogelijke verbeterpunten en vooral veel testen. Stel je eens voor dat je homepage een bounce-rate heeft van 65% en dat dit door een andere structuur en indeling van de elementen teruggebracht wordt naar 50%. In theorie zijn er dan meer bezoekers die uiteindelijk een actie uitvoeren waardoor er een conversie-doel is gehaald. Het inzetten van de juiste Conversie Optimalisatie draagt bij aan het verbeteren van je online succes.

 

Hoe werkt Conversie Optimalisatie?

Enkele voorbeelden zijn het aanpassen van functionaliteiten op basis van interactie (effecten, uitklap menu’s, zoomen, etc.) of factoren die afleiding bieden tijdens het plaatsen van een online bestelling of het invullen van een formulier. Maar ook woord en tekstgebruik, kleuren en afbeeldingen kunnen positieve of negatieve effecten hebben. Wij brengen de pijnpunten in kaart met handige tools die user-input verzamelen. Wij analyseren deze data, maken een rapportage met verbeterpunten en voeren de optimalisaties door.

 

Conversie Optimalisatie succesvol uitvoeren?

Wat zijn de voordelen van het laten uitvoeren van een Conversie Optimalisatie traject door een fullservice online bureau?

  • Er zijn diverse ‘best practices’ en doordat wij deze kennen, kunnen we direct zorgen voor toegevoegde waarde.
  • We werken als bureau met diverse partners die software-oplossingen ontwikkelen om muisbewegingen, klikgedrag en andere interacties vast te leggen.
  • We adviseren je over de te nemen stappen, bepalen de belangrijkste verbeterpunten en kunnen dit ook technisch voor je in goede banen leiden.

Wil jij ook inzichtelijk maken waar de belangrijke verbeterpunten liggen? Hoe je van een bezoeker een (vaste) klant kunt maken? Frappant helpt je graag verder met het compleet verzorgen van een Conversie Optimalisatie traject.