Conversie optimalisatie: Het maximale halen uit je website

Bij conversie optimalisatie wil je bijvoorbeeld meer bezoekers converteren in klanten. In de praktijk komt het neer op het uitvoeren van analyses, in kaart brengen van mogelijke verbeterpunten en vooral veel testen. Stel je eens voor dat je homepage een bounce-rate heeft van 65% en dat dit door een andere structuur en indeling van de elementen teruggebracht wordt naar 50%. In theorie zijn er dan meer bezoekers die uiteindelijk een actie uitvoeren waardoor er een conversie-doel is gehaald. Het inzetten van Conversie Optimalisatie draagt bij aan het verbeteren van je online succes.

Hoe werkt Conversie Optimalisatie?

Enkele voorbeelden zijn het aanpassen van functionaliteiten op basis van interactie (effecten, uitklap menu’s, zoomen, etc.) of factoren die afleiding veroorzaken tijdens het plaatsen van een online bestelling of het invullen van een formulier. Maar ook woord- en tekstgebruik, kleuren en afbeeldingen kunnen positieve of negatieve effecten hebben. Wij brengen de pijnpunten in kaart door met behulp van handige tools het bezoekersgedrag te onderzoeken. Wij analyseren deze data, maken een rapportage met verbeterpunten en voeren de optimalisaties door. Deze veranderingen kunnen we vervolgens valideren aan de hand van onderzoek. Zo weet je precies wat het effect is van een aanpassing op je website.

Waarmee wij kunnen helpen

  • Online gedrag onderzoeken
  • Optimalisaties implementeren
  • Testen van optimalisaties

Waarom Frappant?

  • Nieuw sinds 1974
  • Een gemiddelde klantrelatie van 9 jaar
  • Met onze creatieve blik geven we je inzichten waarmee we jouw merk sterker maken

Conversie Optimalisatie succesvol uitvoeren?

Wat zijn de voordelen van het laten uitvoeren van een Conversie Optimalisatie traject door een fullservice online bureau?

  • Er zijn diverse ‘best practices’ en doordat wij deze kennen, kunnen we direct zorgen voor toegevoegde waarde.
  • We werken als bureau met diverse partners die software-oplossingen ontwikkelen om muisbewegingen, klikgedrag en andere interacties vast te leggen.
  • Andere softwareprogramma’s geven ons de mogelijkheid om optimalisaties te testen.
  • We adviseren je over de te nemen stappen, bepalen de belangrijkste verbeterpunten en kunnen dit ook technisch voor je in goede banen leiden.

Alles eruit halen

Onze datamarketeers staan in de startblokken om jouw online vraagstukken te beantwoorden. Neem contact met ons op voor marketingadvies.

Neem contact op