Online Vergelijkers & Datafeed-management

Tegenwoordig wordt er vaak een online prijsvergelijking uitgevoerd. Dit kan door zelf op onderzoek uit te gaan, maar ook het raadplegen van vergelijkingssites behoort tot de opties. Hier krijg je een overzicht van productprijzen van de aangesloten webshops te zien. Wil je ook te vinden zijn op Beslist, Kieskeurig of bijvoorbeeld Google Shopping? Daarvoor heb je datafeeds nodig.

 

Wat zijn datafeeds?

Datafeeds zijn in .XML-formaat opgebouwde documenten met verzamelingen van informatie en gegevens, vergelijkbaar met een Excel-sheet of een andere soort database en spreadsheet software. De data uit deze feed wordt ‘live’ opgehaald vanaf de feedlocatie en is daardoor altijd actueel, iets wat erg belangrijk is bij dit geautomatiseerde proces. Ook neemt het je veel werk uithanden doordat het mogelijk wordt om volledig automatisch tientallen advertenties of producten op Marktplaats of Google Shopping te plaatsen.

 

Online Prijsvergelijkers

Veel online consumenten oriënteren zich op prijs. Je wil natuurlijk wel zichtbaar zijn, daar waar jouw (potentiele) klant zich op een aankoop beraadt. Bekende websites voor prijsvergelijking zijn bijvoorbeeld Beslist.nl, Kieskeurig, Tweakers.net, Pricewatch en Vergelijk.nl.

 

Wat zijn de voordelen van datafeeds?

Een complete en recent technisch goed opgebouwde datafeed is essentieel voor het succesvol inzetten van deze geautomatiseerde oplossingen. Wanneer een proces geautomatiseerd verloopt is het van belang zeker te zijn dat het juist gaat. Samen met een specialist werken wij aan het ontwikkelen van datafeeds en verzamelen (spideren) van de betreffende gegevens.

  • In plaats van veel tijd steken in handmatige acties, zoals het aanmaken van advertenties of toevoegen van producten aan een overzicht, automatiseer je (een deel van) dit proces.
  • Je bent snel zichtbaar met je producten over diverse kanalen.
  • Het is een regelmatig toegepast protocol voor het uitwisselen of sturen van gegevens en data en daarom een brede ondersteuning.

 

Wil jij ook aan de slag met datafeeds en deze inzetten voor bijvoorbeeld Kieskeurig, Google Shopping of Marktplaats Ads? Vraag dan vrijblijvend om advies, we denken graag mee in de mogelijke (technische) oplossingen.