Je bent hier: Home / Online marketing / Online adverteren

Online Advertentiecampagne ontwikkelen en inzetten?

Wanneer je een nieuwe dienst wilt aanbieden, of nieuwe producten in het assortiment van je webshop hebt opgenomen, is het natuurlijk van groot belang om dit – naast de offline advertentie kanalen – online kenbaar te maken. Maar hoe pak je dat aan? Welke online marketing kanalen zet je in? Wat moet er in een banner opgenomen worden om er succes mee te hebben? En op welke formaten ontwikkel je de banners? Wat zijn de richtlijnen van bijvoorbeeld Google AdWords en Facebook Advertising als het gaat om bannerformaten, inhoud en bijvoorbeeld de technische beperkingen? Frappant heeft deze kennis in huis en helpt en ontzorgt je op het gebied van Online Adverteren.

 

Wat is Display Advertising?

Een advertentiecampagne kan verschillende doelstellingen hebben. Wellicht wil je een nieuw product onder de aandacht brengen (branding) of een bestaand product nogmaals onder de aandacht van je huidige klanten brengen (remarketing/retargeting). Display Advertising kan op verschillende manieren erg interessant zijn om mee te adverteren. Vaak betaal je alleen per klik of per 1000 vertoningen van een banner. Hierdoor ben je ook vaak zichtbaar zonder dat iemand direct op je advertentie klikt. En dat kost je dan ook niets. We richten de advertentie zo in dat hij niet als storend wordt ervaren, en niet te vaak aan dezelfde mensen getoond wordt. Irritatie kan namelijk bijdragen aan een negatieve associatie met het merk of product. Onze advertentiecampagne-specialisten weten hier alles over en adviseren je graag.

 

Facebook Advertising & LinkedIn Ads

Social media is al lang niet meer weg te denken uit de Online Marketing mix. Een mix van kanalen kan ingezet worden om nieuwe klanten te werven en om bestaande klanten betrokken en loyaal te maken. Via Facebook is het mogelijk om zeer specifieke targeting toe te passen. Denk hierbij aan leeftijd, geslacht, locatie en andere interesses die de gebruiker heeft opgegeven. Daarnaast kunnen er diverse advertentiedoelen ingesteld worden en kan een Facebook bericht op verschillende manieren gepromoot worden.

LinkedIn Ads geven bedrijven de mogelijkheid om zeer gericht te targeten op bijvoorbeeld beroepsgroepen, functies of locaties. Ideaal voor het gericht werven van personeel, maar over het algemeen minder efficiënt om producten of diensten te verkopen. De soorten advertenties zijn minder divers, alleen beeld en tekst en eventueel Video Advertising behoren tot de opties.

 

Specifieke advertentie targeting

In vergelijking tot de traditionele media – waar je overigens ook prima een branding advertentiecampagne kan lanceren – is een online advertentie campagne doorgaans een stuk efficiënter. Eigenlijk geldt dat op alle vlakken. De kosten zijn vaak een stuk lager, de resultaten (lees: het effect) zijn beter meetbaar en daardoor ook beter bij te sturen. Ook kan je online veel beter en specifieker je doelgroep bereiken door advertentie-targeting te gebruiken. Denk hierbij aan adverteren op gerelateerde websites, alleen doelgroep(en) bereiken die mogelijk interesse in jouw diensten of producten hebben, maar ook regionale targeting kan zeer effectief zijn wanneer je alleen in Gelderland actief bent.

 

Voordelen van een professionele advertentie campagne

Een nieuwsbrief versturen is tegenwoordig niet onderscheidend genoeg meer. Het gaat om de toegevoegde waarde van de – relevante – boodschap die je wilt overbrengen op je klanten en leads. Maar wat zijn nou de voordelen van het professioneel ontwikkelen, uitvoeren en beheren van een advertentiecampagne?

  • Doordat we specifieke doelgroep(en) targeten, tonen we de advertentiecampagne online alleen aan de relevante doelgroep waardoor de kans op succes en het behalen van de gestelde doelen aanzienlijk toenemen.
  • Het is ten opzichte van een radio of krantenadvertentie meetbaar: we meten tot achter de komma wat een advertentie kost en opbrengt. De twee ingrediënten die nodig zijn om te bepalen of de advertenties de juiste snaar raken!
  • Doordat onze Advertising specialisten hier dagelijks mee bezig zijn, weten zij wat er speelt in de online advertentie wereld. Denk hierbij aan belangrijke richtlijnen voor de opmaak van banners, technische beperkingen en mogelijkheden. Maar ook erg belangrijk: ze weten hoe een advertentie effectief in de markt gezet kan worden.
  • We werken samen met partner netwerken zoals Google AdWords, Kieskeurig, Tweakers.net Pricewatch, Zanox en diverse technische (data)leveranciers en advertentienetwerken om een breed advertentiebereik te realiseren.

 

Wist je dat….. een banner op Facebook (afbeelding) maximaal 20% tekst mag bevatten?

Wist je dat….. een animerende banner (.GIF) niet onbeperkt in een ‘loop’ mag blijven bewegen?

 

Een online advertentiecampagne met breed maar relevant bereik, een uniforme en herkenbare uitstraling, dat krachtig neergezet en sterk vormgegeven wordt door communicatie-, reclame- en online marketing specialisten. Reclame- en communicatiebureau Frappant helpt je graag met online adverteren! Van het creatief brainstormen tot het daadwerkelijke ontwerpen en realiseren van de advertentie-uitingen en banners. Bij Frappant ben je aan het juiste adres om je advertenties en campagnes zo doeltreffend mogelijk in te zetten.

 

Disciplines

Brainstormsessie
Conceptontwikkeling
Content strategie
Content creatie
Creatieve communicatie
Grafische vormgeving
Huisstijlontwikkeling
Merkversterking
Naamontwikkeling
Online marketing
Online adverteren
Consultancy, trainingen en workshops
Conversie optimalisatie
E-mailmarketing
Online reputatie management
Vergelijkers en datafeed management
Zoekmachine optimalisatie
Positionering
Communicatie strategie
Contentstrategie
Creatieve strategie
Online marketing strategie
Social media strategie

Middelen

Advertentiecampagne
Brochure, jaarverslag of magazine ontwikkelen
Direct mail
Catalogus, folder of flyer ontwerpen
Logo ontwerpen
Mediabank
Point of sale en beursmateriaal
Verpakkingen ontwerpen

Ontdek onze
4 pijlers!

Pijl
hersen icoon

Inzicht

Strategie icoon

Strategie

creativiteit icoon

Creativiteit

Technologie icoon

Technologie