Online marketing strategie: Online zaken doen begint met een plan

Wilde je pakweg vijf jaar geleden een website, dan werd er meteen een webdesigner en een programmeur bijgehaald. Het ontwerp en de techniek waren het startpunt voor online communiceren. Inmiddels weten we wel beter. Het gaat om online business. Geld verdienen met online communicatie. Dat houdt trouwens meer in dan het hebben van een website. Online zaken doen begint met een online marketing strategie met communicatie op verschillende online kanalen. Hoe laten we de verschillende kanalen voor jou werken?

Uitgangspunten voor een goede online marketing strategie

Er moeten keuzen gemaakt worden en prioriteiten worden bepaald. Zo bekijken we in een gezamenlijke sessie met welke doelstellingen en doelgroepen we te maken hebben op het gebied van online communicatie.

Doelstellingen inzet kanalen

Online doelen kunnen zijn: Je naamsbekendheid vergroten, nieuwe klanten werven, klantwaarde vergroten of klanten aan je binden. Neem bijvoorbeeld: Meer klanten willen werven, hierbij kun je qua online strategie denken aan het toepassen van de inbound marketing strategie. Maar ga je voor meer omzet per klant, dan is cross-selling via je webshop een goede strategie.

Wie zijn mijn online doelgroepen?

Ook bepalen we samen met jou wie de online doelgroepen zijn. Beslissers én beïnvloeders. Welke online doelgroepen krijgen voorrang? Wat wil je bij hen bereiken? En welke online activiteiten zijn hiervoor nodig?

Waarmee wij kunnen helpen

  • Bepalen van doelen
  • De juiste middelenmix
  • Uitwerking van strategie

Waarom Frappant?

  • Nieuw sinds 1974
  • Een gemiddelde klantrelatie van 9 jaar
  • Met onze creatieve blik geven we je inzichten waarmee we jouw merk sterker maken

Alles voor een goede online marketing strategie

Deze en meer vragen komen aan bod bij het bepalen van de uitgangspunten voor een goede online marketing strategie. Ook bekijken we wat de online activiteiten jou gaan opleveren. Dit alles werken we uit in een hands-on plan waarmee direct gestart kan worden.

Verder geven we advies over bijvoorbeeld het online vindbaar zijn door middel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Vrijwel iedere internetgebruiker maakt gebruik van zoekmachines om de gewenste informatie te vinden een goede vindbaarheid is daarom essentieel. Wij helpen je aanvullend op de online strategie, met een trefwoordenonderzoek, analyse van techniek en content en linkbuilding. We hebben online marketing specialisten in huis die je onder andere kunnen adviseren over – en concreet helpen met – Online Advertising, Display Advertising en conversie optimalisatie om zo je online strategie een succes te laten worden.

Online leads genereren?

In onze whitepaper over Marketing Automation wordt een strategie om meer leads te genereren toegelicht. Wil je meer te weten komen over het praktisch inzetten van Inbound Marketing?

Download de whitepaper
John van Lochem

Direct aan de slag

Onze datamarketeers staan in de startblokken om jouw online vraagstukken te beantwoorden. Neem contact met ons op voor marketingadvies.

Neem contact op