Verpakkingen ontwerpen: Koop mij!

Een verpakking heeft meerdere functies. Het is een bescherming voor de inhoud en het maakt transport gemakkelijker. Maar in de meeste gevallen heeft de verpakking ook een sterk communicatieve en informatieve functie. Dit is waar Frappant graag mee helpt. Het sterker maken van jouw boodschap door middel van een verpakking dat bij je merk past. Verpakkingen ontwerpen is ontzettend leuk werk.

 

Creatieve productverpakkingen

We kennen koopprocessen en weten hoe kopers denken in de vaak beslissende seconde. In combinatie met onze creativiteit levert die kennis sterke designs op. Verpakkingen die zichzelf verkopen. Daar droomt toch iedere ondernemer van?

Wij denken in totaalconcepten. Dezelfde boodschap, dezelfde stijl, dezelfde merkbeleving in alle uitingen. Uiteindelijk dient de vormgeving de kwaliteit van het product en het merk te versterken. Kleurgebruik, typografie en fotografie worden dan ook zorgvuldig afgestemd op de huisstijl. Daarom denken we graag met je mee over de vorm en vormgeving van een productverpakking. Het gaat hier namelijk om één van de meest cruciale contactmomenten met je potentiële koper.

 

In het oog springen

Daar draait het om bij het ontwerp van verpakkingen. Via het oog naar het hart. Dat is misschien wel de belangrijkste meerwaarde van een goed design. Want je kunt een briljant product hebben met unieke voordelen, als de verpakking dat niet duidelijk maakt, blijft het liggen waar het ligt. In het schap. Of belandt het niet in de online winkelwagen.

 

Ontwerpproces

Natuurlijk, een verpakking is ook functioneel. Juist dat maakt het ontwerp binnen de reclamewereld tot een specialisme. De verpakking moet stevig genoeg zijn, stapelbaar, milieuvriendelijk, bescherming bieden, luchtdicht zijn en wat al niet meer. Maar de echte winst zit ‘m in het design. Daar maken we werk van. We verzamelen informatie over je product, doen marktonderzoek, brengen wettelijke bepalingen en logistieke eisen in beeld, bezoeken de verkooplocatie en gaan aan het werk. Gericht op dat ene, korte flitscontact tussen potentiële koper en product. Samen met partners bedenken en realiseren we de beste verpakking voor jouw product.

Hoe zit het met jouw producten of de presentatie van je dienstverlening? Zoek én benut de kansen om jezelf meer te onderscheiden. Wil je meer weten over de opvalwaarden van een verpakking om zo je product te kunnen onderscheiden? Frappant denkt met je mee over de functionaliteit en het design van jouw productverpakkingen.