Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Beurs of congres verzet? Zet je contentplan door!

Beurs of congres verzet? Zet je contentplan door!

Een helder, boeiend en non-commercieel artikel begin deze maand in vakblad FMT Gezondheidszorg. Het is behulpzaam geschreven, geeft antwoorden en maakt tegelijkertijd duidelijk dat de lezer er verstandig aan doet om – wanneer het gaat om de wettelijke eisen rondom de rookwerendheid van ziekenhuisdeuren – contact op te nemen met Metaflex. De call-to-action luidt: ‘Tref ons op het Totaal OK Congres op 26 maart’. Het evenement is verzet naar 23 november…

Toen Corona de organisatie dwong het Totaal OK Congres te verzetten, was dat natuurlijk even slikken voor alle participanten. En schakelen. Zo deed ook Metaflex, producent van high-end deursystemen voor onder meer ziekenhuizen en bovendien betrouwbaar kennispartner voor al hun klanten. Zij vroegen ons de productie van de beurswand en andere congresmaterialen on hold te zetten. Geen probleem. Uiteraard. Het artikel in FMT was echter al verschenen, met daarin de call-to-action die refereert aan de beurs op 26 maart. Optimaal? Nee. Verspilde moeite? Welnee.

Waarom content juist nu slim is

Het artikel in FMT Gezondheidszorg is een voorschot op de contentstrategie die we momenteel samen met Metaflex ontwikkelen. Lezers zijn onder meer ziekenhuisdirecties en medici (die nu niet ontvankelijk zullen zijn) maar ook ziekenhuisarchitecten en projectmanagers. Die hebben – net als veel andere professionals en consumenten – sinds kort veel meer tijd om handen. Voor hen geldt: als de content raak is, beklijft het. Congres of niet. Daarbij wordt deze content hergebruikt op verschillende kanalen en op verschillende momenten in de contentstrategie.

Waarom een contentstrategie?

Omdat haar kennis en dienstverlening veel verder gaat dan enkel het maken en leveren van kwalitatieve deuren voor heel specifieke toepassingen, doet Metaflex haar klanten en prospects de merkbelofte: Meet Reliability. Bij die belofte past een contentstrategie. Een marketingstrategie waarin het overdragen van relevante en betrouwbare kennis centraal staan. Waarmee zij klanten en prospects helpt bij belangrijke zaken waarvoor opdrachtgevers zelf niet de benodigde knowhow bezitten. Rondom die thema’s ontwikkelen we nu een contentstrategie.

Goed contentplan wekt vertrouwen

We zullen de doelgroepen van Metaflex de komende maanden vaker proberen te raken met onze contentstrategie. Doel is hen te laten zien dat Metaflex een betrouwbare partner is aan wie zij gerust hun vragen kunnen stellen. Vragen die Metaflex inventariseert en waarop we, samen met meetbare data, ons contentplan kunnen bijsturen. Want een goed contentplan is nooit af.

The gift of time

Door de ongekende situatie waar we inzitten, staat alles een beetje stil. Het is eng, maar geeft op een vreemde manier ook rust. Het geeft ons – bedrijven en burgers – tijd waar we voorheen leefden in de waan van de dag. Gaat een belangrijke beurs of ander evenement voor jouw bedrijf nu niet door? Zet stop wat slim is en stop de tijd die je plots hebt gekregen in slimme marketing- en bedrijfsplannen. Zoals een goed contentmarketingplan.

Kan je daarbij wel wat hulp gebruiken van een betrouwbare en creatieve kennispartner? Frappant staat in de startblokken.  Neem vrijblijvend contact op om te ontdekken wat wij voor je kunnen doen.Neem contact met mij op

Delen mag!

Geesje Rietveld

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur