Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Met big data meer inzicht

Met big data meer inzicht

In een onderzoek van de Data Driven Marketing Association (DDMA) is naar voren gekomen dat minder dan de helft van de organisaties in Nederland beslissingen neemt op basis van inzichten uit data. Marketeers die hier wel in investeren, zien deze investeringen terug in een hogere omzet (72%) en een hogere klanttevredenheid (82%). Inzicht zorgt dus voor betere beslissingen en big data kan je deze inzichten bieden.
 

Data is BIG

Elke dag worden er meer dan 2,5 triljoen bytes aan gegevens geproduceerd. Alleen Facebook vangt al meer dan 500 TB aan gegevens op met dagelijks 2,5 miljard stukjes inhoud en elke dag worden 400 miljoen tweets verzonden door 200 miljoen actieve gebruikers. Met behulp van big data tools kan de gezondheidszorg de opkomst van ziekte-uitbraken via sociale media volgen. Overheden kunnen de energiegebruiksniveaus volgen om uitval te voorspellen. We kunnen wel zeggen dat big data een grote trend is en veel bedrijven willen aan boord springen. Maar wat kun jij nu zelf eigenlijk al met data?

Met behulp van data kun je bijvoorbeeld je communicatie veel beter afstemmen op wat de ontvanger wil zien/horen/lezen. Je hoeft het niet meer alleen op basis van je onderbuikgevoel te doen en je kunt je keuzes echt goed onderbouwen. Je kunt er achter komen wie je klant is en wat de klant nodig heeft. Je weet wanneer je verstuurde nieuwsbrieven het meest gelezen worden en kunt gericht een bepaalde klant met het juiste bericht benaderen.

big data olifant
 

Data is small

Big data is al jaren een soort toverwoord. Maar heb je daarnaast al eens gedacht aan small data? De grens tussen small en big data is niet duidelijk beschreven, maar aangenomen wordt dat big data ongestructureerd is en vooral van buiten de organisatie komt. Small data bevindt zich al in het bedrijf of wordt verkregen door onderzoek. Het wordt dus gekenmerkt door een beperkter volume, het wordt vaak niet continu verzameld en wordt bijvoorbeeld ingezet om specifieke vragen te beantwoorden.

Je hoeft zeker geen keus te maken tussen het verzamelen van small en big data. Sterker nog: ze vervangen elkaar niet, maar ze maken elkaar completer. Een combinatie van beide is daarom erg goed om je klant te leren kennen.

small data
 

Hoe begin je?

Ga eerst eens na wat je precies wilt weten en wat je ook al daadwerkelijk weet. Vaak heb je veel meer data in huis dan je denkt. Data waar nog niks mee gedaan wordt. Denk aan klantdata, transactiedata, bedrijfsdata, marktonderzoek en webanalytics. Probeer daarna stap voor stap de gegevens te verzamelen die je nodig hebt om al je vragen te kunnen beantwoorden.
 

Hou je aan de regels

Wanneer je aan de slag gaat met het verzamelen en analyseren van data en met name persoonsgegevens, is het belangrijk om de privacywetgeving in acht te nemen. Sinds 25 mei 2018 zorgt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ervoor dat de privacyrechten worden uitgebreid en versterkt. Niet naleven van deze AVG kan leiden tot boetes, maar in elk geval tot irritatie en reputatieschade bij je publiek. Laat je hierdoor echter niet afschrikken om gegevens te gaan verzamelen. Transparant zijn in wat je doet voorkomt een hoop problemen en ook binnen de nieuwe regels zijn nog veel zinvolle inzichten te vergaren.

Delen mag!

Rik van Kooten

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur