Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Creative (oud-)stagiaire Liz doet een boekje open

Creative (oud-)stagiaire Liz doet een boekje open

Liz heeft haar creative stage bij Frappant – en daarmee haar derde leerjaar Mediavormgeving – afgerond. We spreken haar nog even over wat ze leerde, de opdrachten die ze deed, de begeleiding die ze kreeg en haar prettig gestoorde collega’s. “Corona maakte alles natuurlijk wel anders, maar ik heb echt een te gekke stage gehad.”

‘Te gekke stage’ werd het thema van Liz’ stageverslag. “Het paste goed bij de vreemde Corona-tijd, mijn leermomenten en vooral bij mijn collega’s, die zich allemaal maar al te graag raar op de foto lieten zetten voor mijn verslag.”

Niks tekort

Maximaal 5 mensen op kantoor, ontmoetingen online en geen gezamenlijke lunches. Corona heeft zo haar effect op de werksfeer. Omdat Frappant het noodzakelijk vond voor een goede stage, waren Liz en Merle – haar stagebegeleider – wel elke donderdag op kantoor. “Het zwembad is zo’n gave, grote ruimte: we konden veilig afstand houden. Ik vond het heel fijn om te kunnen kletsen met collega’s. Veel grappen, scherpe opmerkingen. En gewoon even om uitleg kunnen vragen, zonder tussenkomst van technologie.” Al was dat laatste wel goed geregeld: “Een week voordat ik zou beginnen was alles op mijn laptop geïnstalleerd. Ik kreeg altijd direct antwoord via mail, Slack of Teams en was Merle er niet, dan kon ik terecht bij Foeke, Lorain of Ben. Ik kwam niks tekort, hahaha!”

Andere brillen opzetten

Het belangrijkste dat Liz leerde? “Andere brillen opzetten. Voordat ik een ontwerp doorstuur, heeft Merle me duidelijk gemaakt hoe waardevol het is om behalve als vormgever, ook even te kijken door de bril van de klant en de copywriter. Dingen waaraan zij zich kunnen storen, zoals tekstafbrekingen of spelfouten in teksten van de klant, leerde ik zien. Nu, na vijf maanden stage, is dit al bijna automatisme geworden.” Merle maakte Liz ook bewust van keuzes die ze maakte. “Keuzes die ik puur op mijn gevoel deed en die soms slimmer of beter konden. Ik heb heel veel geleerd van haar begeleiding en feedback.”

Niet voor spek en bonen

Leren doe je door te doen. Zo denken wij erover. Dus als stagiair bij Frappant werk je mee, onder begeleiding en bewaking van de art director. Liz hielp onder andere concepten te vertalen naar middelen zoals waardebonnen, banners, posters en social posts. “Stickers, flyers, LinkedIn slider formats, boekjes en kwaliteitsrapporten – in print en digitaal -, illustraties; ik heb alles mogen maken. Off- en online, supergevarieerd. Echt heel leuk.”

Ranking the Frappanters

Typisch voor Frappant vond Liz de avond waarop ze met alle collega’s online Ranking The Frappanters speelden, gepikt van de lachwekkende quiz op tv. “Hoe mensen elkaar daar schaamteloos beoordeelden én vertelden, ook ‘badmeesters’ David en Dennis: dat is wel hoe ik Frappant ken. Iedereen kan lekker zichzelf zijn, gekke maar respectvolle humor en iedereen op gelijke voet. Zoals het voelde in mijn allereerste stagegesprek, heel persoonlijk en direct thuis.”

Delen mag!

Geesje Rietveld

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur