Je bent hier: home > inspiratie > Blog: De Miracle Morning ochtendroutine van John

De Miracle Morning ochtendroutine van John

Van 7 t/m 15 maart is het in Nederland boekenweek, omdat we gek zijn op (het delen van)  nog meer kennis deelt collega John deze week zijn leestip: ‘Miracle Morning‘ van Hal Elrod.

Mijn weg naar meer geluk, productiviteit, gezondheid en nog veel meer!

Tijdens mijn werk was ik al een tijdje zoekende naar ‘de vibe’ waarin ik optimaal presteer. Alles ging prima, maar ik was op zoek naar meer dan prima. Ik zocht verschillende manieren om mijn werk nog beter en efficiënter te kunnen doen en er nog meer voldoening uit te halen. Ik stond al een tijdje vroeg op en meestal ging ik in deze tijd vroeg aan het werk of een rondje hardlopen. Heerlijk, maar toch ontbrak er nog wat.

 

Miracle Morning ochtendroutine

In deze blog vertel ik je hoe ik mijn focus heb teruggevonden tijdens een week vakantie in de zon. Door de samenkomst van een week lang rust, de volledige aandacht bij mijn gezin en een goed boek, heb ik de stap kunnen zetten van ‘wel prima’ naar de ‘vibe’ waarnaar ik al zo lang zocht.

Het juiste boek op het juiste momentMiracle Morning ochtendroutine

Voorafgaand aan mijn vakantie kreeg ik de aanbeveling om het boek ‘Miracle Morning’ te lezen. Dit boek beschrijft in zogeheten life ‘S.A.V.E.R.S.’, een praktische manier om je ochtendroutine in te richten. Inmiddels ben ik bezig aan dag 23 van mijn Miracle Morning- challenge en ik wil dit aan iedereen aanraden!

Ik werk efficiënter, voel me fitter, eet gezonder, ben zelfverzekerder en voel me nog gelukkiger dan ik al was.

 

Wat is Miracle Morning?

Miracle Morning omschrijft het gevoel dat de meeste mensen ervaren wanneer ze starten met het naleven van de zogeheten ‘life savers’. Door middel van deze 6 onderdelen in je ochtendroutine werk je op een structurele manier aan jezelf, zonder dat de dag je tijd heeft gegeven om excuses te vinden om dit niet te doen. Het boek geeft je naast deze onderdelen ook waardevolle informatie over:

  • Opstaan (hoe zorg je ervoor dat je ook daadwerkelijk fit uit je bed komt om aan jezelf te werken?)
  • Voeding
  • Slaap
  • Gewoontes

 

Met name de inzichten over slaap hebben me toch wel aan het denken gezet. Het is vooral de geest die bepaalt hoe we wakker worden. Vaak staan we met dezelfde gedachten op als waarmee we gaan slapen. Wanneer ik laat naar bed ga en denk dat ik te weinig zal slapen word ik ook moe wakker. Wanneer ik me ergens op verheug dan speelt slaap geen rol, ik word energiek wakker.

 

     “If you snooze, you lose!”

 

Ik ben zelf geen snoozer. Ik zet mijn wekker liever 5 minuten later en win hiermee 5 minuten ongestoorde slaap zonder dat ik mezelf kwel door mezelf 2x wakker te maken. Het boek gaat hierin nog wat verder en vergelijkt snoozen met het verliezen van jezelf. Je neemt je voor om op te staan op een bepaald tijdstip, maar je snoozt, hiermee begin je de dag al met een verlies!

Life Savers

De zogeheten ‘Life S.A.V.E.R.S.’ geven de beoefenaars van Miracle Mornings structuur. Hoe lang, op wat voor manier en in welke volgorde je ze doet, speelt geen rol. Ik merkte dat ik veel van de onderdelen al vaker op mijn to-do lijst had gezet om structureel in mijn ritme te krijgen. Soms lukte het me om bijvoorbeeld ‘s avonds 5 minuten buikspieroefeningen te doen of om af en toe een boek te lezen. Ondanks dat ik de waarde van beide gewoontes wel in zag, is het me nooit echt gelukt om hier structureel mee door te gaan.

De 6 onderdelen van het life S.A.V.E.R.S. model staan voor:

  • Stilte
  • Affirmaties (het oplezen van doelen)
  • Visualiseren
  • Exercise (oefeningen)
  • Reading (lezen)
  • Schrijven

Ondanks de vele positieve verhalen had ik tot voor de start van mijn nieuwe ochtendroutine helemaal niets met meditatie. Door de praktische voorbeelden en succesverhalen in dit boek begin ik mijn ochtenden nu met 5 minuten stilte. Het geeft me de gemoedstoestand waarmee ik mijn dag op een prettige manier start.

 

Naast de positieve verrassing van het effect van stilte ben ik ook erg blij met het feit dat ik nu 2 boeken per maand kan lezen en dat ik mezelf fit voel door de dagelijkse oefeningen. Deze oefeningen wissel ik af; soms plank ik, ik doe squats en ik bekijk youtube video’s met 10 minuten workouts.

De resultaten van mijn Miracle Mornings

Doordat ik de dag actief start, merk ik dat ik gedurende de hele dag actiever ben met het oppakken van taken en klussen. Ik sta nog positiever in het leven en geniet meer. Overdag krijg ik meer gedaan en ik voel me fitter en energieker dan ooit tevoren!

Aan het eind van de dag merk ik wel dat ik actiever heb geleefd. ’s Avonds ben ik meer vermoeid dan voor de start van de MM-challenge, maar dat is het meer dan waard!

De belangrijkste les: omschrijf het doel dat je wilt bereiken

Wil jij net als ik meedoen aan de Miracle Morning-challenge? Wacht dan nog heel even en lees eerst mijn laatste, maar ook belangrijkste inzicht:

Vaak denken we te weten wat we willen, tot dat we dit voor onszelf in twee regels samen moeten vatten; dan komt er een wazig verhaal naar voren. Ik was zelf geen uitzondering.

Miracle Morning

Voordat ik ben begonnen met Miracle Mornings heb ik mijn doelen helder geformuleerd. De vraag: ‘Wat wil jij dat er over jezelf gezegd wordt op jouw begrafenis?’ heeft me hierbij geholpen. Deze antwoorden, mijn persoonlijke waarden en een aantal concrete doelen die ik dit jaar wil behalen, vormen de basis voor de visualisaties en affirmaties die ik dagelijks doorneem.

Doordat ik weet waar ik naartoe wil kan ik ook gerichter aan de slag met het lezen van boeken en het opschrijven van mijn bevindingen. Veel van de dingen die ik doe voordat mijn gezin ontwaakt dragen bij aan mijn doelen, hierdoor zet ik iedere dag een stap in de richting ernaartoe.

Wanneer mijn gezin ontwaakt ben ik energiek en heb ik zin in de dag die gaat komen, een fantastisch gevoel!

 

Ik kan iedereen aanraden om dit boek ook te lezen, ik daag je uit om mee te doen aan de Miracle Moring-challenge! Om het makkelijk voor je te maken heb de onderstaande link vast voor je opgezocht:

Meld je aan voor mijn netpost!Wanneer onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling je aanspreken, kun jij je aanmelden voor John’s Netpost, mijn persoonlijke mails. Dit doe je door op de onderstaande link te klikken en je mailadres achter te laten. Ik ben hierin ook erg benieuwd naar jouw ervaringen!Inschrijven

Delen mag!

John van Lochem

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur