Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Doe eens Guerrilla

Doe eens Guerrilla

Guerrilla marketing is een techniek waarbij merken met zo weinig mogelijk middelen een zo groot mogelijke publiciteit proberen te bereiken. Je probeert in een korte tijd van zoveel mogelijk mensen de aandacht te trekken. Meestal worden deze acties opgemerkt en verspreid door blogs, radio of social media. Met deze vorm van marketing is het belangrijk dat je out of the box denkt. Ik heb wat leuke voorbeelden voor je verzameld.

 

3M

Guerrilla marketing actie 3M

3M is een bedrijf dat kogelvrij glas ontwikkeld. Voor de actie hebben zij kogelvrij glas in een bushokje geplaatst en daar een groot geldbedrag in gestopt. Als je het glas kon breken mocht je het geld houden. Het huren van dat bushokje heeft heel veel publiciteit opgeleverd. Mensen kwamen overal vandaan om het glas te breken en de foto’s hiervan verschenen overal op internet. Het is uiteindelijk niemand gelukt, wat natuurlijk ook weer de kwaliteit bevestigt.

 

Fitness First

Guerrillamarketing actie fitness first

Fitness First heeft ook gebruik gemaakt van een bushokje in Rotterdam. Wanneer je op het bankje ging zitten, verscheen je gewicht in grote cijfers op een scherm. Fitness First maakte mensen attent op hun gewicht. Het getoonde gewicht stond gelijk aan het aantal euro’s korting bij Fitness First.

 

Formula tandpasta

Guerrilla marketing actie Formula

Wit, glanzend en vooral sterk. Dat worden je tanden van Formula tandpasta, aldus het merk. “Formula builds strong teeth”. Zo sterk dat ze zelfs een billboard in stukken kunnen scheuren. En een groot billboard langs de snelweg valt natuurlijk goed op.

 

Frontline

Guerrilla marketing actie Frontline

Dit bedrijf maakt middelen tegen vlooien. Het enige wat ze hoefden te doen was een grote afbeelding van een hond neer te leggen. De mensen die daar rondliepen maakten zo zelf de guerrilla actie af.

 

Papa Johns

Guerrillamarketing actie Papa Johns

Je kunt het natuurlijk erg groot uitpakken, maar de kunst van guerrilla marketing is ook om met zo weinig mogelijk middelen grote publiciteit te creëren. Dat heeft dit pizzabedrijf zeker gedaan. Zo creëerden ze, door middel van een stukje karton, de illusie van een pizzabezorger aan je deur. Deze eenvoudige manier van marketing heeft veel publiciteit opgeleverd.

Delen mag!

Marloes van Londen

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur