Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Met “Rebuild the World” wijst LEGO de wereld op de kracht van creativiteit

Met “Rebuild the World” wijst LEGO de wereld op de kracht van creativiteit

Met creativiteit benut je veel kansen en los je veel problemen op. Bij Frappant geloven we daar al in zolang we bestaan. Hoe mooi om te zien dat ook een wereldspeler als LEGO deze boodschap brengt! LEGO positioneert zichzelf als ‘global force that can inspire creativity’. Vrij vertaald naar het Nederlands “een wereldwijde aanjager van creativiteit”. In haar nieuwe wereldwijde én eerste brandingcampagne ‘Rebuild the World’ spoort LEGO jonge generaties aan om de wereld te herbouwen met creativiteit en oplossingsvermogen.

LEGO is meer dan speelgoed
LEGO brengt haar boodschap hiermee ver buiten de speelgoedindustrie. Het is een boodschap aan iedereen waarin ze zichzelf neerzetten als een merk dat staat voor creativiteit, veerkracht, probleemoplossing en het verbeteren van de wereld.  “We zien onze rol als een wereldwijde kracht die creativiteit kan inspireren”, zegt Remi Marcelli, senior vice president en hoofd van het eigen creatieve bureau van het bedrijf, “The Lego Agency”. Hij beschrijft de campagne als het meest ambitieuze tot nu toe: “We hebben ons bewezen in de speelgoedindustrie en nu gaat het om meer dan speelgoed.”

De wereld als een baksteenfantasie
De campagne wordt afgetrapt met een tv spot, waarin een konijn probeert te ontsnappen van een jager. Het gevolg: een achtervolging door een kleurrijke wereld met vuurspuwende draken, vliegende auto’s, politie, glijbanen en meer.

Hoewel Lego-liefhebbers onderweg veel aanwijzingen en ‘Easter Eggs’ kunnen ontdekken, wordt pas aan het einde onthuld dat de wereld in feite een baksteenfantasie is. Elk personage, dier en voertuig is gebaseerd op bestaand Lego-speelgoed, dus hoofden draaien 360 graden en alledaagse voorwerpen zijn extra groot.

Let’s rebuild the world
Tegelijkertijd met de commercial wordt ook met de slogan ‘Rebuild the World’ een buitencampagne gelanceerd in steden als Londen, Parijs, Beijing, Mexico-Stad, Berlijn, San Francisco en New York. Creatieve buitenactiviteiten raken verschillende actuele en zelfs semi-politieke kwesties. Met verwijzingen naar klimaatverandering, transgender en meer! Evenals enkele eenvoudig luchtige beelden. Er zijn bijvoorbeeld ‘herbouwworkshops’ en wedstrijden om mensen te activeren. Neem maar eens een kijkje op de campagnepagina van Lego.

Serieuze en ambitieuze boodschappen dus, die tegelijkertijd de wereld herinneren aan de waarde van het merk bij het stimuleren van de creativiteit van kinderen – niet alleen in het spel, maar ook in creatieve probleemoplossende vaardigheden. “We willen de mensen van morgen inspireren en ontwikkelen”, zegt Marcelli. “De kinderen van vandaag die met Lego spelen, kunnen de artsen, architecten en stedenbouwkundigen van de toekomst zijn. ‘Rebuild the World’ is een manier van spelen, een manier van denken en een manier om de wereld te bekijken.”

De campagne is gericht op zowel ouders als kinderen. “Echte lego-fans zullen leuke referenties spotten, waaronder Lego’s eerste houten eendspeelgoed, een draak met Jeremy Scott Adidas-trainers en een levensgrote replica van het Lego-huis in Billund. Levensechte personages zoals de politieagenten dragen replica’s van de exacte kostuums die ook door hun Lego-minifiguurtegenhangers worden gedragen.

Een uitnodiging aan de wereld: wees creatief!
LEGO richt zich met deze boodschap op de hele wereld, niet alleen op kinderen. “Waar volwassenen uitdagingen zien, zien kinderen kansen”. Met creativiteit en oplossingsvermogen kunnen veel imperfecties en zelfs wereldproblemen opgelost worden. ‘Rebuild the World’ is een speelse en optimistische kijk op de samenleving. Het is een uitnodiging aan iedereen om de wereld te zien vanuit de ogen van kinderen, die alleen mogelijkheden zien. De behoefte aan creativiteit is nog nooit zo groot geweest en Lego-bouwen kan een rol spelen,” vindt LEGO. “Hoe goed iets ook is, kinderen kunnen er altijd een betere versie van bedenken.”

Meer weten over LEGO als merk? Foeke schreef afgelopen zomer zijn Merk van de Maand over LEGO! Klik daarvoor hier.

 

De campagne is op 17 september gelijktijdig in 14 landen gelanceerd.
Dit artikel is gebaseerd op dit artikel van AdAge en Lego.com

Delen mag!

Rik van Kooten

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur