Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Merk van de maand: Apple

Merk van de maand: Apple

Apple is voor mij een top merk, omdat het kwalitatief goede producten levert die makkelijk in gebruik zijn en elke keer weer verrassend en vernieuwend zijn. Grappig eigenlijk dat niemand hier het merk eerder al eens tot merk van de maand bekroond heeft. Veel Frappanters werken dagelijks op een Imac om creatief werk te maken :-).

 

Apple

Apple Inc. is een Amerikaans elektronicabedrijf dat is opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne op 1 april 1976. Het bedrijf is gevestigd in Cupertino, Californië. Naast hardware (apparatuur) ontwikkelen ze zelf ook veel software zoals hun eigen macOS. Het merk staat voornamelijk bekend om de Ipod, Iphone en Ipad.

Apple computer

Een van de eerste succesvolle personal computers ter wereld, werd eind jaren 70 ontworpen door Apple. De zo genoemde Apple II. Aan dit succes kwam helaas een abrupt einde. In 1997 ging het bedrijf bijna failliet. Maar door een investering van 150 miljoen dollar, door het bedrijf Microsoft, hebben ze weer een nieuwe start gemaakt. Gelukkig maar!

In 2009 is Apple door een Amerikaans reclamemagazine uitgeroepen tot merk van het decennium. Steve Jobs werd benoemd als ‘de belichaming van het merk en ‘een briljante marketeer’. Apple vestigde op 20 augustus 2012 een nieuw record. Met een beurswaarde van ruim 620 miljard dollar, was een bedrijf nog nooit zoveel waard geweest.

 

Vormgeving

Steve Jobs was in de jaren zeventig fruitariër en kwam volgens eigen zeggen zo op het idee de firma Apple te noemen. Het beeldmerk van Apple is zeer herkenbaar. Het is ontstaan uit het Bijbelverhaal van Adam en Eva. Waarbij Eva een hap uit de verboden vrucht nam.

Apple macbook

Wat is het geheim van Apple’s succes?

Het succes van dit merk is vooral het gebruiksgemak en de hoge kwaliteit van de producten. Het merk kent haar publiek en voelt zo goed aan wanneer er weer nieuwe producten en nieuwe technologieën op de markt gebracht kunnen worden.

Apple ipad

Het succes van de iMac volgens Apple zelf: betere computer en betere software. In 2014 verkocht Apple maar liefst 74,5 miljoen iPhones, 46 procent meer dan een jaar eerder. Dat zijn er 34.000 per uur, dus 9 per seconde! Wil je de recente aantallen volgen?

Voor mij is Apple een groot succes. Het maakt mijn leven als vormgever een stuk makkelijker én mooier 😉

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc
https://www.iculture.nl/tips/geheim-van-apple-succes/
https://www.rtlnieuws.nl/economie/home/recordwinst-apple-elke-seconde-9-iphones-verkocht

Delen mag!

Saskia Kevelham

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur