Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Merk van de maand: bloomon

Merk van de maand: bloomon

‘De bloemenservice met een twist’ is het eerste wat je leest als je de website van bloomon bezoekt. Dat is inderdaad wat bloomon is. Maar is het niet veel meer dan dat? Ik vind van wel. Sterker nog: ik vind het de kers op de taart in ieder interieur!

Terug naar 2014
Graag stel ik je allereerst even voor aan de ‘founders’ van bloomon: Patrick, Bart en Koen. Patrick is voormalig eigenaar van een webdesignbedrijf. Zijn familie is al een hele tijd actief in de bloemenindustrie. Bart werkte voorheen op de online afdeling van een modebedrijf en optimaliseerde de supply chain van een supermarkt. En Koen, de cijferkoning, komt uit de bankwereld en zette verschillende online bedrijven op in Azië voordat hij besefte dat zijn toekomst nog moest beginnen met bloeien.

De mannen zaten op een avond bij elkaar. Ze spraken over ouderwetse, truttige boeketten met way too much goedkope groenopvulling, suffe bloemen die na een paar dagen hangen omdat ze te lang in donkere vrachtwagens en op veilingen hebben doorgebracht en geen aandacht hebben gekregen. Hun conclusie: ‘waar is het happiness gevoel rondom bloemen gebleven? Dit kan, nee, moet anders.’

Het begin van een blooming business
Gebogen over een wit vel papier zaten de mannen te brainstormen over een nieuwe keten in de bloemindustrie. Ze bedachten een aantal kernwaarden. Echte boeketten zijn geen gewone bossen maar unieke creaties waar iedereen zo lang mogelijk van moeten kunnen genieten. Daarbij is de beleving een belangrijk aspect. Iedere bloem heeft een verhaal: waar het vandaan komt en waar de bloem voor staat. Door een persoonlijk verhaal te vertellen, storytelling, ontstaat meer waarde, wat onmisbaar is voor een optimaal gevoel van geluk. Daarnaast vonden ze dat de supply chain veel korter moest. Nog korter (mand!), direct van de kweker naar onze voordeur, zodat wij met z’n allen zo lang mogelijk kunnen genieten van de verse flowers.

Dat was het begin van een samenwerkingsverband met de beste kwekers en bloemstylisten van Nederland.

 

 

Suffe bossen vs gestylde creaties
Wat maakt bloomon nou anders en bijzonder? Voor de mensen die bloomon niet kennen (shame on you!): de stijl is te beschrijven als veld/ plukboeket-achtig, lekker los, gewaagd, niet-alledaags, kleurig en bijzonder. Ook wordt er geen goedkope groenopvulling gebruikt. Bloomon is een bloemenservice met een twist. Maar het is ook een gevoel, een beleving. En dat heeft alles te maken met hun kernwaarden en missie.

 

Toegevoegde waarde: bloomon bezorgt geluk
Bloomon is een stijl. Zo kun je bij iedere bloemist op de hoek een bosje ‘bloomonstijl’ krijgen. Iedereen snapt dat, er is geen uitleg nodig.

Toch is bloomonstijl anders dan een echte bos bloomon. Iedere bos wordt namelijk heel bewust samengesteld door bloemstylisten. Daarbij wordt zorgvuldig gekeken naar het seizoen, naar welke bloemen op dat moment het mooiste bloeien, het beste tot hun recht komen en passen bij het moment. En daarbij wordt bij elke creatie een naam gekozen. Stuk voor stuk concepten dus. Die passen in ieder interieur.

Bij bloomon kun je zelf bepalen hoe groot je bos moet zijn, hoe vaak je een bos wilt en wanneer deze bezorgt moet worden. Je ontvangt de bloomonbos in een hippe biologische kartonnen verpakking. Aan de binnenkant staat exact beschreven waar de bloemen blij van worden: ze staan graag op een mooi zonnig plekje, zijn gek op vers water en aandacht. De juiste verzorging zorgt ervoor dat ze zeker 2 weken staan. Iedere bos wordt met zorg en met de hand gebonden. En er zit altijd een kaartje bij met een verhaal over het design een beschrijving van de bijzondere bloemen. Deze ga je niet vinden op de markt of bij je plaatselijke supermarkt.

 

 

Die goede oude tijd
Vanwege een verbouwing woon ik al een hele tijd op een niet bloomonwaardige plek. Daarom staat mijn eigen abonnement al veel te lang ‘on hold’, staat mijn vaas te verstoffen in de kast en heb ik ondertussen al ruim 30 bossen gemist(!). Ik kijk enorm uit naar het moment dat mijn deurbel weer gaat en ik weer een bosje geluk in ontvangst kan nemen.

 

 

Let it grow
Ondertussen is bloomon behoorlijk gegroeid en worden ook volop bossen in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Denemarken besteld. Wil je meer weten? Bekijk dan de website van bloomon.

Delen mag!

Merle Jansen

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur