Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Merk van de maand: Coca-Cola

Merk van de maand: Coca-Cola

Mijn sterke merk is één van de sterkste merken van de wereld en in mijn opinie dé sterkste. Ik heb het over het ras-Amerikaanse, wereldwijd geliefde, sprankelende: Coca-Cola. Een merk dat bij iedereen bekend is. Te herkennen aan haar logo met felrode kleur, het iconische flesje, de kenmerkende commercials en slogans als: Enjoy!, Taste the Coke Side of Life, en Open Happiness.

 

100 jaar hét iconische flesje van Coca-Cola

Dit jaar is voor Coca-Cola een speciaal jaar, want haar iconische flesje bestaat 100 jaar. Het flesje is in 1915 in Terre Haute, Indiana (VS) ontworpen door Root Glass Company. Zij kregen van Coca-Cola de opdracht een kenmerkend flesje te creëren, dat herkenbaar is voor iedereen en onderscheidend van al Coca-Cola’s concurrenten. Root Glass Company ontwierp een flesje met een afgerond sensueel silhouet dat we nu nog altijd kennen als hét flesje (Bron: www.cocacolanederland.nl) . Om het te vieren heeft de Coca-Cola Company de tentoonstelling: “100 Years in a Bottle” in het leven geroepen. Deze tentoonstelling vond plaats op het hoofkantoor in Atlanta, Georgia.
Merk van de maand coca-cola
Bron afbeelding: www.cocacolanederland.nl

 

Eén merk, meerdere keuzes

Daarnaast maakt Coca-Cola Company dit jaar ook bekend dat het volledige productportfolio van Coca Cola wordt samengevoegd onder één merkstrategie. Het gaat om de submerken: Coca-Cola, light, Zero en life. Het iconische imago van Coca-Cola zal binnen het gehele portfolio centraal staan; zowel op de verpakkingen als in de reclame-uitingen. Coca-Cola wil zich profileren als één iconisch merk, ondersteund door vier submerken. De eerste reclame-uitingen van deze nieuwe aanpak worden half mei verwacht. Ik ben ontzettend benieuwd waar Coca-Cola nu weer mee komt!
Coca-Cola flesjes
Bron afbeelding: www.cocacolanederland.nl

 

Share happiness

Naast haar flesjes, blikjes en andere vormen van verpakkingen zijn de spraakmakende reclames van Coca-Cola ook altijd erg herkenbaar voor het publiek. Waarbij de meest kenmerkende waarschijnlijk de kerstreclame is waar de Kerstman met de rode vrachtwagen aan komt rijden. Iets waar velen over de hele wereld naar uitkijken als het kalenderjaar haar einde nadert. Maar wat dacht je van de reclamecampagne ‘Share a Coke’ waar iedereen fanatiek op zoek ging naar flesjes met zijn/haar eigen naam. Als dit na wekenlang de supermarkt of frisdrankautomaat op z’n kop zetten nog altijd niet was gelukt, kon je via Coca-Cola je persoonlijke flesje bestellen met jouw naam of die van een ander. Een erg interactieve spraakmakende campagne, die naar mijn mening één van de meest geslaagde campagnes van 2013 was.

 

Dát is waar een sterk merk voor staat

Voor mij staat het voor een merk dat dicht bij haar DNA blijft, maar wel constant innoveert en moderniseert. Dit doet men om haar tijd en klanten bij te blijven en in hun levensstijl te blijven passen. Dat is voor mij waar een sterk merk voor staat; dicht bij jezelf maar ook dicht bij je klant blijven staan om samen de beste merkbeleving te ervaren! Hier word ik “happy” van, dus ik zou zeggen: “Zak eens lekker uit op de bank met een heerlijk flesje, blikje of glaasje Coca-Cola en geniet!

Cheers!

Delen mag!

Ben Lammers

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur