Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Merk van de Maand: De Graafschap

Merk van de Maand: De Graafschap

Mijn merk van de maand, daar hoefde ik niet lang over na te denken. Dat moest en zou een blog worden over De Graafschap! Het is zelfs hét merk van mijn leven.

 

Als klein meisje…

Mijn liefde voor voetbal is er met de paplepel ingegoten. Mijn vader deed altijd ontzettend veel voor de lokale voetbalvereniging en dat bewonderde ik enorm. Het duurde dan ook niet lang voordat ik zelf met losse veters en een broek(je) tot op de enkels op het veld stond.

Toen ik een jaar of 8 jaar was nam mijn vader me voor het eerst mee naar de mooiste club van Nederland: De Graafschap. Aan papa’s hand keek ik mijn ogen uit. Het lawaai en gebulder waarmee de spelers – onder begeleiding van Safri Duo – het veld op kwamen, maakte diepe indruk. Maar ook het spel. In de trainingen die volgden na zo’n wedstrijd wilde ik altijd hetzelfde doen als in de wedstrijd. Want zo goed wilde ik ook worden!

 

Eerste seizoenkaart

De aanschaf van de eerste seizoenkaart volgde snel. Toen ik 10 jaar was ging ik al wekelijks, samen met papa, naar de kolkende Vijverberg. Vele jaren met deze mooie traditie gingen voorbij. Helaas volgde er toen ook een rumoerige periode binnen de club. We besloten om onze seizoenkaarten niet te verlengen.

 

De ommekeer

Toch begon het na een tijdje weer te kriebelen. Na een paar losse kaartjes waren we dan ook zo weer om: we gaan weer terug naar vak 25! Tot op de dag van vandaag zitten we daar traditiegetrouw elke thuiswedstrijd. Inmiddels zijn de mensen om ons heen echte vrienden geworden. Het fanatisme is gegroeid. De beleving er omheen wordt steeds intenser. En elke wedstrijd weer kippenvel bij opkomst. Ja, ik durf wel te zeggen dat mijn leven minder compleet is zonder ‘mijn cluppie’. Zoals het welbekende liedje: “Als klein kind ben ik hier gekomen, als oudje zal ik hier weer gaan”.

 

Communicatie en social media

Mijn beleving is waarschijnlijk zoals die van velen. Toch is De Graafschap niet alleen ‘maar’ een voetbalclub. Het is een vereniging die ook maatschappelijk haar bijdrage levert. En ook dat wordt gecommuniceerd. Ik heb respect voor de manier waarop de club dit doet. Ze komen telkens met wat anders en daardoor vervelen de nieuwtjes nooit.

Van het laten zien van de mensen achter de schermen, tot het bieden van geweldige belevingen voor de minderbedeelden onder ons. Niks lijkt te gek. Onderstaande tweets laten precies zien wat ik bedoel:

Het merk laat ook zien bezig te zijn met vernieuwing op het gebied van communicatie. Sinds een tijdje is er namelijk een app te downloaden in de Google Play Store en App Store. Dit is een super handige app met uitslagen en standen, keuze voor de Man of the Match, een link naar de fanshop en nog veel meer.

Als je kijkt naar alle communicatiemiddelen is er een mooie consistentie zichtbaar. Er wordt gebruik gemaakt van alle mogelijke sociale media kanalen, een website, programmaboekjes, merchandise, sponsoring, een app en waarschijnlijk nog veel meer.

 

Sfeeracties

Wat ook zeker bijdraagt aan het positieve imago van De Graafschap zijn de vele prachtige sfeeracties van de Brigata Tifosi. Het is mooi om te zien hoeveel passie, sfeer en beleving zij zelf hebben en ook kunnen overbrengen op de rest van het publiek. Waarin overigens ook de rol van de vocale steun van de fanatiekelingen op de Spinnekop niet vergeten mag worden. Hier nog een paar prachtige plaatjes van het afgelopen seizoen:

Sfeeractie de Graafschap

De Graafschap sfeeractie

Begint het bij jou ook al te kriebelen om supporter te worden van deze mooie club? Ik zou niet meer zonder kunnen! 😉

Delen mag!

Marloes van Londen

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur