Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Merk van de maand: Dove

Merk van de maand: Dove

We hebben misschien een klein vetrandje, zijn te dun, ons haar is te vet, onze benen te kort, onze billen net te dik… Genoeg om over te piekeren. Er zijn maar weinig vrouwen die zichzelf accepteren zoals ze zijn. Op social media lijkt het steeds meer een rol te gaan spelen, de hashtags #healthylifestyle en #curvelicious vliegen je om de oren. Dove zet zich actief in om het zelfvertrouwen van alle vrouwen, en vooral jonge meisjes, positief te beïnvloeden. De manier waarop ze dat doen maakt Dove daarom voor mij het merk van de maand.


 

Inner beauty

Dove verkoopt meer dan producten voor op de badkamer. Haar doelgroep bestaat uit mensen die weten dat schoonheid niet alleen wordt bepaald door de buitenkant, maar ook van binnenuit komt. Daarom biedt Dove innerlijke schoonheid aan. Om al die schoonheden uit te laten komen, heeft Dove een groot assortiment aan producten voor persoonlijke verzorging die mild zijn voor huid en haar.
 

Tijd voor echte schoonheid

Met haar campagnes “Tijd voor echte schoonheid” wil Dove de wereld een andere blik geven op schoonheidsidealen. Vooral de jongere generatie trekt zich steeds vaker op aan gefotoshopte schoonheidsidealen die niet de norm zijn. Om te komen tot deze campagne heeft Dove behoorlijk wat onderzoeken uitgevoerd. Zo werd er in 2005 onderzocht wat de impact van het schoonheidsideaal is op jonge meisjes. Conclusie: te veel vrouwen ontwikkelen een minderwaardigheidsgevoel in hun jeugd over schoonheid, waardoor ze op latere leeftijd niet hun volle potentieel benutten. Volgens Dove werd het dan ook tijd voor echte schoonheid.
 

Dove Self-Esteem programma

Om steeds meer meisjes en jonge vrouwen bewust te maken van innerlijke schoonheid is Dove gestart met een eigen Self-Esteem programma. Zo biedt Dove iedereen op de wereld de juiste hulpmiddelen om actie te ondernemen. Het maakt niet uit of je een ouder bent, een leraar of een familielid: iedereen kan meisjes en jonge vrouwen helpen het beste uit zichzelf te halen met behulp van het Self-Esteem project. Het beginnen van een gesprek over zelfvertrouwen kan al een verschil maken.

 

Storytelling van Dove

Dove heeft al heel wat virale successen weten te behalen met haar vele verhalen. Eén van deze (mooie) verhalen is Dove Real Beauty Sketches. In deze korte film weet Dove het merk ultiem te laden door ‘gewone’ vrouwen aan het woord te laten. In deze korte, krachtige film laat het je de perceptie zien over hoe jij jezelf ziet. Daarnaast toont het een duidelijke boodschap dat onzeker zijn over je eigen lichaam en uiterlijk helemaal niet nodig is.

 

Marketingmix

Door middel van social media, video en andere vormen van contentmarketing weet Dove haar merk steeds meer vorm te geven, waardoor dure reclames op televisie nauwelijks meer nodig zijn. In alle uitingen die Dove creëert, is het naar boven halen van innerlijke schoonheid altijd het uitgangspunt. Zo zie je Dove terug in verschillende guerilla-acties, zoals ook in dit filmpje waarin vrouwen een keuze moeten maken om naar binnen te gaan. De keuze bestaat uit ‘gemiddeld’ of ‘mooi’.

 
Dove is een mooi merk, met heerlijke producten. Beauty is a choice.

Delen mag!

Wendy Piek

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur