Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Merk van de maand: Dr. Martens

Merk van de maand: Dr. Martens

De schoen waar mensen over de hele wereld op lopen. Ze worden gedragen door sterren als Rihanna, Gwen Stefani en Kate Moss.

 

Dr. Martens

 

Afgedankte rubberbanden

De Duitse student Klaus Maertens blesseerde, vlak na de Tweede Wereldoorlog, zijn enkel tijdens het skiën. Hij ging op zoek naar een stevige en comfortabele schoen. Deze waren er niet, schoenen hadden toen die tijd harde leren zolen, zo dik dat je ze niet eens kon buigen. Hij besloot een prototype te maken en stelde deze voor aan zijn vriend en ingenieur Herbert Funk. Samen haalden ze massa’s afgedankte rubberbanden van gevechtsvliegtuigen uit een legerbasis in Luxemburg. Ze besloten het rubber om te smelten en er lucht in te persen. Hierdoor ontstond er een demping en comfort in de zolen waar Klaus Maertens naar op zoek was. Ze noemden dit de Air kussenzool waar Dr. Martens vandaag de dag nog om bekend staat.

 

Dr. Martens schoenen

 

De laatste jaren heeft het merk niet stil gezeten op het gebied van innovaties. Zo zijn er veganistische exemplaren ontwikkeld en wordt er geëxperimenteerd met verschillende vormen, kleuren en stijlen. Dr. Martens wordt steeds populairder door samenwerkingen met bekende mensen en merken vanuit de hele wereld.

 

Dr. Martens schoenen close-up

 

Wat ik zo leuk vind aan de Dr. Martens boots is dat ze een eenvoudige vorm hebben. Hierdoor kan de schoen door iedereen worden gedragen. Dr. Martens is er voor mensen die van een eigen stijl houden en een authentiek karakter willen uitdragen. Daarnaast maakt de duurzaamheid en comfort het merk zo populair bij mensen die daar waarde aan hechten. Daarom word ik zo blij van Dr. Martens!

Delen mag!

Milou Huitink

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur