Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Merk van de maand: Hello Fresh

Merk van de maand: Hello Fresh

Steevast klonk bij ons de vraag, na de laatste hap te hebben genomen; “Wat zal ik morgen eens gaan koken?”. Totdat we een proefpakket kregen aangeboden om HelloFresh eens te proberen. Natuurlijk komen dan eerst de kritische vragen naar boven, ‘wat kost dat dan’, ‘ lusten we wel alles’, ‘heb je wel voldoende keus’ en ‘wat als we er een keer niet zijn’?

Uiteindelijk hebben de kwaliteit van het pakket en de flexibiliteit van het abonnement onze kritische vragen meer dan beantwoord. HelloFresh propageert dat de avondmaaltijd een moment is om naar uit te kijken, door de stress en het gedoe rond het avondeten weg te nemen bij de thuiskok. En het doet wat het belooft. Zo ervaar ik het tenminste 😊.

Voorbeeld box Hello Fresh

 

Hapklare content. Smullen!

Het design en de gebruiksvriendelijkheid van de site en app sluiten aan bij die belofte. Door middel van de drie pijlers Goed eten, Gemak en Inspiratie legt het merk de consument kort en bondig uit waarom koken met HelloFresh een goede keuze is. Als je twijfelt vind je in één oogopslag meerdere redenen om toch voor de maaltijdboxen te kiezen. De recepten worden voornamelijk door middel van smakelijk uitziende foto’s gepresenteerd. De gehele site is overzichtelijk, fris en nergens kom je lange stukken tekst tegen. De informatie wordt even hapklaar aangeboden als de weekmenu’s. Ook de receptkaarten die bij de maaltijdboxen worden geleverd, zijn duidelijk en overzichtelijk. Tot slot speelt het, met de prominente aandacht die besteed wordt aan duurzaamheid, in op de milieubewuste consument.

Hello fresh Quick and Easy
 

Hello. Hier ben ik!

Voordat de doelgroep de website bezoekt, moet eerst de interesse gewekt worden. HelloFresh doet dit zowel off- als online. Het merk is daarom aanwezig op de commerciële zenders, in tijdschriften, organiseert kookworkshops, komt zelfs persoonlijk bij je aan de deur, neemt deel aan events en verspreidt kortingsflyers via online mailings. Niet alleen om gebruikers te werven, maar ook om te behouden wanneer een abonnement beëindigd wordt. Vooral op dat laatste kwam enige tijd geleden best wat kritiek. Het merk zou té agressief zijn. Na de keuze je af te melden, bleef HelloFresh je benaderen met kortingsacties en je kon geen supermarkt in zonder door een verkoper aangesproken te worden. Maartje Frederiks, de vrouw die HelloFresh in Nederland introduceerde, gaf in een interview aan hiervan te hebben geleerd. Onder andere de kortingskaarten werden geschrapt en de voorwaarden omtrent een abonnement flexibeler. Learning by doing. En het werkt, want HelloFresh is ondanks de toenemende concurrentie van de maaltijdboxen van supermarkten als Albert Heijn, Marley Spoon en de Matthijs Maaltijdbox, nog steeds populair.

voorgekozen maaltijden hello fresh
 

Nu al zin in

Ook wij blijven thuis HelloFresh voorlopig trouw. Nu eens kijken wat we volgende week gaan eten. Fettuccine met chipolataworstjes, quesadilla met groenten en cheddar, kip met notenkorst of warme aardappelsalade met gerookte forel? Ik laat me graag verrassen!

www.hellofresh.nl

Delen mag!

Ben Lammers

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur