Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Merk van de maand: HEMA

Merk van de maand: HEMA

Persoonlijk vind ik HEMA een leuke winkel met vrolijke, strakke en trendy artikelen. Ze werken met vrolijke kleuren en hebben stijlvolle hebbedingetjes. Ze zijn  betaalbaar met hun producten en weten met de vormgeving net wat extra’s te bieden. Dat de keten nu in de etalage staat, betekent volgens de deskundigen niet dat HEMA als merk zal verdwijnen. Ik hoop het in ieder geval niet!

 

Wat is nu écht HEMA?

“Gewone dingen bijzonder maken”, dat is volgens HEMA één van de kenmerken. HEMA is populair in Nederland. Dat blijkt wel uit verschillende cijfers. Er zijn meer dan 500 vestigingen, één op de drie jongens draagt HEMA-ondergoed, één op de vijf vrouwen een BH van het sterke merk en er gaan wel veertien miljoen tompoezen per jaar over de toonbank! Het merk HEMA heeft een aantal sterke krachtpunten:

A) HEMA ontwerpt alles zelf met 100% eigen stijl
B) Verantwoord bezig
C) Erg sterk en grappig op social media
D) Verrassend  

 

A) 100% eigen stijl

HEMA ontwerpt alles zelf, zodat ieder artikel de typische HEMA stijl heeft en de consument dit herkent. Ze willen de meest eenvoudige en dagelijkse dingen er bijzonder uit laten zien. HEMA produceert en test haar producten zelf. En wil de consument ook blijven verrassen met nieuwe artikelen en een goede service. Ook hier wil het merk weer 100% HEMA laten terugkomen. Goede producten, tegen een lage prijs.

 

B) Verantwoord bezig

HEMA denkt aan het milieu. Zo is er het Naturally HEMA label, en het Return to Sender project. Return to Sender is een stichting die met eerlijke duurzame handel, ondernemerschap in de armste gebieden in de wereld wil stimuleren. De artikelen die mensen in die landen maken worden verkocht in HEMA winkels. Hierdoor kunnen de mensen daar ook een bestaan opbouwen.

 

C) Erg sterk en grappig op social media

HEMA is niet meer weg te denken van social media en blijft als merk altijd dicht bij zichzelf. Het warenhuis is genomineerd in de categorie Beste Merk voor The Best Social Awards. Na het zien van deze posts snap je waarom.

Inhakers gaan door weer en wind.

hema zomerjurkje

Maar ook de dagelijkse webcare gaat ze niet in de koude kleren zitten.

woordgrapje hema

In goede en slechte tijden.

foutmelding hema

In de zomer van 2017 scoorden ze met een heuse vlogacademy, in samenwerking met acht populaire YouTubers.

 

D) Verrassend, HEMA’s online pakketjes

Een online bestelling die je van HEMA ontvangt, is een feestje. Of eigenlijk beestje. Want op elke verzenddoos staat een dier afgebeeld. Er zijn negen verschillende beesten terug te vinden op de nieuwe verpakkingen. Hierdoor is het een vrolijke beestenbende geworden.

hema verzenddozen

Wat kun je doen met de verzenddozen?
Als je de bestelling hebt uitgepakt, kun je de beesten uitknippen en in elkaar zetten. En je kunt de beesten ook nog zelf verder versieren. Zo beleven jouw kids hun eigen avontuur!

hema knutselpakket

Al deze krachtpunten zorgen ervoor dat HEMA mijn favoriete merk is. Het merk blijft me telkens weer verrassen en daarom zal ik nog lang fan blijven!

Delen mag!

Saskia Kevelham

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur