Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Merk van de maand: Mini

Merk van de maand: Mini

Over mijn merk van de maand hoefde ik niet lang na te denken: binnenkort ben ik namelijk de trotse bezitter van een MINI Cooper! Binnen het straatbeeld vond ik de MINI altijd al een opvallende en supermooie auto door zijn hippe en kleurrijke design. En over een tijdje mag ik er dus zelf in rijden. Iets dat ik een paar maanden geleden niet had durven dromen!

 

Het automerk MINI

Iedereen kent de MINI. Waarschijnlijk is het de meest herkenbare auto ter wereld. De MINI is ook niet zomaar een auto. Rond het automerk is inmiddels een cultuur ontstaan met miljoenen fans over de hele wereld. Er bestaan zelfs meer dan 300 MINI-clubs. Bijzonder is dat het automerk meer vrouwelijke fans heeft dan welk automerk ook. Er bestaan dan ook vele accessoires en lifestyle-artikelen rondom het merk: fietsen, horloges, kinderwagens, zonnebrillen, tassen, chocolade en kleding. Je kan het je zo gek niet bedenken.

mini rood

 

Er was eens…

De MINI is een auto met een rijke geschiedenis. In 1959 kreeg Sir Alec Issigonis van Morris Motors de opdracht een auto te ontwerpen die goedkoop, zuinig en compact was en plaats bood aan vier personen. Op een servetje (!) tekende hij zijn ontwerp voor de eerste MINI. Zijn MINI was volstrekt anders dan andere auto’s: eenvoudig, innovatief en snel, met een grote technologische voorsprong. In de jaren zestig rolden de eerste auto’s van de band in het Engelse Oxford. Destijds werden hier 300 auto’s per dag gemaakt. Vandaag de dag produceert deze geavanceerde fabriek in Oxford maar liefst 1.000 MINI’s per dag. Maar dit merk is sinds 2014 ook een stukje Nederlands trots, dankzij de productie van de nieuwe MINI bij VDL Nedcar in het Limburgse Born.

Morris mini

Na meer dan 50 jaar bezit de MINI nog steeds zijn onmiskenbare looks: de ronde koplampen, de zeshoekige grill en het laag liggende silhouet. Door deze originele elementen te behouden, met toevoeging van wat extra PK’s en moderne accenten, is het nog steeds een eigentijdse auto met een in het oog springend design waarmee je gezien wil worden.

 

Ontwerp je eigen MINI

Wat ik zo leuk vind aan de MINI, is dat bijna iedere auto uniek is. Je kunt je eigen auto ontwerpen, zowel de binnenkant als de buitenkant. Hiermee zet je je eigen handtekening op je auto, iets waarmee MINI echt vooroploopt.

mini interieur

Door middel van 3D printen kun je kiezen uit een gepersonaliseerd dashboardpaneel, waarbij je bijvoorbeeld je naam kunt toevoegen. De LED-deurprojectie is ook gaaf: bij het openen van de deur zie je bijvoorbeeld je naam of het bedrijfslogo op de grond geprojecteerd.

mini logo projectie

Voor mij is de MINI een auto met een grote glimlach waar ik straks vast veel van ga genieten!

Delen mag!

Wendy Piek

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur