Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Merk van de maand: Shabbies

Merk van de maand: Shabbies

Ik hou van schoenen. Zodra ik de beschikking kreeg over een bescheiden budget om mijn kledingkast aan te vullen, bleek al snel dat er vooral geïnvesteerd moest worden in een schoenenkast. Een grote. Sneakers, pumps, laarzen… Mijn, door bijbaantjes bij elkaar gesprokkelde, salaris stond nauwelijks op mijn rekening of de collectie werd uitgebreid.

 

shabbies collectie

 

Dan maar twee weken brood eten

Ik hou nog steeds van schoenen, echter besteed ik er inmiddels (noodgedwongen) niet meer iedere euro aan. Zelf wil ik voor een mooi paar best twee weken alleen maar boterhammen met pindakaas eten, maar ik heb nu een gezin waar ik rekening mee dien te houden. En zij hebben dat er dus gek genoeg niet voor over…

 

Shabbies Amsterdam

Het hebben van veel schoenen is dus niet langer het doel… Het vinden van mooie schoenen wel. Een aantal jaar geleden kocht ik voor het eerst een paar laarzen van het merk Shabbies Amsterdam en vanaf dat moment was ik fan. Niet alleen van de schoenen, maar ook van het merk dat ze neerzetten.

 

shabbies winkel

 

Fred de la Bretonière

De schoenen van Shabbies Amsterdam, van de hand van de bekende Nederlandse ontwerper Fred de la Bretonière, stralen eenvoud en vakmanschap uit. Vrouwelijk maar toch stoer en heel basic qua vormgeving. Dit voeren ze zeer consequent door in al hun uitingen. Het logo, de winkels, de website, de social media accounts, allemaal hebben ze dezelfde sfeer en uitstraling waarbij slechts gebruik wordt gemaakt van zwart en wit in combinatie met aarde en natuurtinten en ruwe materialen. De gebruikte fotografie laat het beeld zien van een stoere, moderne vrouw. De uitingen sluiten naadloos op elkaar aan en onderstrepen stuk voor stuk de kracht van kwaliteit en eenvoud die het merk zo (langdurig) succesvol maakt. Ze verkopen hierdoor niet alleen een product, maar vooral ook een imago.

 

shabbies promotie

 

Bijzonder knap hoe het merk trouw blijft aan zijn koers zonder saai te worden. Tijdloos zonder uit de mode te raken. En dat in een wereld zo veranderlijk als de modewereld. Onlangs hebben ze een collectie voor meisjes gelanceerd. In dezelfde herkenbare stijl. Super leuk voor mijn dochter. Helaas ook in dezelfde herkenbare prijsklasse. Misschien toch maar wat extra brood inslaan…

Delen mag!

Marjolijn Gerritsen

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur