Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Merk van de maand: Tony’s Chocolonely

Merk van de maand: Tony’s Chocolonely

Net als al die andere vrouwen plunder ik ook zo nu en dan de voorraadkast aan lekkernijen, gewoon omdat het weer eens zover is. Oeh, en dan lekker doelloos een film kijken en lekker snoepen en het gevoel hebben dat er geen bodem in je buik zit. Vooral de chocolade is favoriet! Mijn vriend moet er regelmatig om lachen en geniet maar wat graag mee van de vracht aan chocola die op tafel geëtaleerd wordt. De allerbeste chocolade dat zijn toch wel de repen van Tony’s Chocolonely. Ik voel me op zulke momenten alles behalve schuldig en geniet ontzettend. Niet alleen omdat ik heel erg van chocolade houd, maar ook door het hele gedachtegoed achter Tony’s Chocolonely.

tony's chocolonely

 

Tony’s gedachtegoed bestaat uit passie

Teun (Tony) van de Keuken staat in 2003 op tegen onrecht en wil de slavernij de kop in drukken. Zo gelovend in dat verandering mogelijk moet zijn, maakt hij een statement en geeft hij zichzelf aan als crimineel na het eten van een aantal repen chocola. De reden om zichzelf aan te geven, is dat hij slachtoffers heeft gemaakt door de chocoladerepen te eten. Er volgt geen berechting. Vervolgens gaat hij naar grote chocoladebedrijven om te vragen of zij een reep kunnen produceren die slaafvrij is. Er is niemand die hem helpt. Daarom besluit Tony vol overtuiging en passie de touwtjes in eigen handen te nemen en het zelf te doen. Het blijkt een daverend succes te zijn!

tony chocolonely overtuiging

 

Crazy about chocolate, serious about people

Alles wat ze doen, doen ze vanuit hun missie. Die bestaat uit drie delen Tony’s missie is een 100% slaafvrije chocolade-industrie en dat vind ik een fantastisch streven waar ik graag aan mee werk. Ook de verpakking, de tekst, het beeld, de oneerlijk verdeelde stukjes chocola… Wauw. Ik ben trots dat ik hen mag steunen met de aanschaf van mijn eerlijke reep. En dat dus allemaal zonder een nare bijsmaak!

bron afbeeldingen: www.tonyschocolonely.com

Delen mag!

Marjolijn Gerritsen

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur