Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Merk van de maand: De Vegetarische Slager

Merk van de maand: De Vegetarische Slager

Heb jij al eens vleesvervangers gegeten? Ik eet ze sinds een jaar en ik kan wel zeggen dat ik nu aardig wat ervaring heb met dit ‘vegavlees’. En toegegeven: de ene schnitzel is de andere niet en sommige rookworsten smaken nergens naar. Voor mij is het kiezen voor producten van De Vegetarische Slager vaak een veilige en gegarandeerd lekkere optie. Daarnaast is dit merk een goed voorbeeld van wat de juiste naamgeving voor een merk kan betekenen.

 

Hotdog van de Vegetarische Slager

 

Aandacht

Door de keuze van de merknaam en productnamen is De Vegetarische Slager al verscheidene keren in de publiciteit gekomen zonder een cent uit te geven. In 2012 en begin 2017 beschuldigden kamerleden De Vegetarische Slager ervan dat zij verwarring veroorzaken bij de consument. Op 3 oktober 2017 werd dit vuurtje nogmaals aangewakkerd, maar dit keer door de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit). Dit heb je misschien wel voorbij zien komen op het nieuws.

Vegetarische Slager op RTL Nieuws

 

De NVWA beschuldigde De Vegetarische Slager van misleiding door de naam van de producten die zij aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn de vegetarische kipstuckjes, de vegetarische gerookte speckjes en het vegetarisch rul gehackt. De NVWA eiste dat de namen van de producten worden veranderd. Een storm van kritiek door consumenten volgde en uiteindelijk is de NVWA van gedachten veranderd. Enkel de namen op de website, waarbij nog niet aangeduid was dat het ging om vegetarische producten, moesten worden aangepast.

Vegetarische Slager op NU.nl

De Vegetarische Slager is uiteindelijk de grote winnaar in dit verhaal. Door alle ophef en publiciteit draaiden zij 25 procent meer omzet.

 

Co-branding

Daarnaast krijgt De Vegetarische Slager steeds meer naamsbekendheid door samen te werken met veel verschillende merken. Eerst ontwikkelden ze samen met Hema de Chili sin Carne die de logo’s van beide merken draagt. Daarna volgde een groentewrap bij de AH to go, gehacktballetjes in saus in samenwerking met Unox en sinds kort ook vegetarische kant-en-klaar maaltijden met zowel het eigen logo als het logo van Albert Heijn.

 

Vegetarische Slager en Unox

 

Hiermee zorgen zij dat klanten die nog niet bekend zijn met De Vegetarische Slager, wellicht wel met hen in aanraking komen dankzij bekende merken waar zij mee samenwerken. Het is misschien minder eng om een vegetarisch product te kopen wanneer daar een vertrouwd merk aan verbonden is. Een prima eerste stap om in aanraking te komen met het merk!

 

Slimme zet

De Vegetarische Slager is het merk van de maand, omdat zij door de naamkeuze voor producten en de vele samenwerkingen de ‘new kid on the block’ zijn in de markt voor vleesvervangers. Wellicht wordt het stoffige soja imago hierdoor een beetje opgeheven.

www.devegetarischeslager.nl
Twitter: @VegaSlager

Delen mag!

Roos Castricum

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur