Je bent hier: home > inspiratie > Blog: Trends 2019: 7 waardevolle tips om de diepte in te gaan

Trends 2019: 7 waardevolle tips om de diepte in te gaan

Zo. December 2018 is een feit. En dat betekent niet alleen het jaar afronden, maar ook volgend jaar voorbereiden (iets met een goed begin). Daarom zijn wij alvast in de trends van 2019 gedoken. Graag delen wij onze kersverse bevindingen met jou. Dus… pak een bakkie! Lees je gezellig mee?

 

1. Creëer content die raakt

Iedereen heeft het druk druk druk, alles moet snel(ler!) en het liefst gisteren af. De lat ligt mega hoog, er zijn nog nooit zoveel burn-outs geweest als nu. En de manier waarop wij als consumenten worden benaderd sluit daar naadloos op aan: kort en snel. ‘En door…!’.

Uit onderzoek is gebleken dat wij helemaal niet gelukkig worden van oppervlakkige, snelle, ‘snackable’ content. En dat is opvallend als je kijkt naar de tijd waarin wij leven. Hier gaat in 2019 verandering in komen. We gaan de diepte in en meer betekenis geven aan producten en diensten. Hoe? Door meer waarde toe te voegen zodat er een hechtere binding met merken ontstaat.

Want… dingen waar je écht moeite voor moet doen, leveren je uiteindelijk een goed en gelukkiger gevoel op. Denk aan het euforische gevoel na het sporten. Of aan het moment dat je een pittig project, dat je bloed, zweet en tranen heeft gekost, succesvol afrondt. In 2019 gaan we zien dat dát gevoel, die meerwaarde, wordt geïmplementeerd in de manier waarop we content creëren. Gepersonaliseerde content. Content die je raakt. Van ‘snackable’ naar betekenis, van méér naar relevant en van snel naar beter.

 

frappant-header-trends 2019

 

2. Cut the crap

Wat ook een grote rol gaat spelen in 2019 is geloofwaardigheid en authenticiteit. Het wordt alsmaar belangrijker dat merken écht gaan laten zien wie ze zijn. Consumenten prikken overal doorheen en klimmen om het minste of geringste in social media om hun ongezoute meningen te delen. En dat maakt of breekt je merk. Dus cut the crap! Maak je belofte waar. Wees niet bang om op je bek te gaan. Laat zien we je écht bent. Go hard or go home.

 

3. Zet technologie in als hulpmiddel

Smart industry, artificial intelligence (AI), we worden ermee doodgegooid. En dat is niet voor niks: technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en gaan een nóg grotere rol spelen. Wat ergens wel apart is, aangezien we meer behoefte hebben aan authenticiteit, relevantie en betekenis. En dat lijkt in eerste instantie niet echt een match met technologie…

Tenzij je technologie inzet als hulpmiddel om content beter, waardevoller en relevanter te maken. 2019 wordt dus hét jaar waar relevante content en technologie samenkomen. Een rake combi als je het ons vraagt.

 

4. Go mobile first

Wij horen je denken: ‘Mobile first, dat is toch niet nieuw?!’. Klopt. Niks nieuws. Maar uit onderzoek is gebleken dat steeds meer websites vanaf mobiele apparaten worden bekeken (méér dan op tablets en laptops) en dat aantal blijft groeien. Dus. Daarom blijft dat komend jaar een aandachtspunt.

Waar we bij het designen van een website eerst naar de desktopversie keken en vervolgens naar een aangepast responsive design, wordt in 2019 wederom het mobiele apparaat het uitgangspunt bij het ontwerp. Daarbij rekening houdend met afbeeldingen die zo klein mogelijk opgeslagen moeten worden zodat ze razendsnel kunnen worden ingeladen. Wordt Google ook blij van: zij belonen deze websites die hun afbeeldingen hebben afgestemd op mobiele apparaten met een hogere ranking. Leuk toch?

 

frappant-header-mobile first

 

5. Data driven marketing: zet je eigen data centraal

Je hebt vast wel eens gehoord dat als je een e-mailing de deur uit wilt doen, dinsdag of donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur hiervoor het beste moment is. Internet staat bol van dit soort tips. Maar Jan is Piet niet. En Klaas bekijkt zijn e-mail het liefst ’s avonds tussen 22.00 en 24.00 uur. Investeer gewoon in je eigen marketingdata om zo inzicht te krijgen in je doelgroep. Ga testen voor betere resultaten. Jouw eigen data is het antwoord op al je vragen!

 

 6. Kies (nog steeds) voor material design

Ook in 2019 is material design nog steeds ‘hot and happening’. Material design is een interface die is geïnspireerd op simpelheid en herkenbaarheid van papier. Het wordt gebruikt bij het ontwerpen van gebruikersvriendelijke websites. Hierbij staan lagen, eenvoud en voorspelbaarheid centraal. Uitgangspunt voor het ontwikkelen van material design is het menselijk brein, dat gemaakt is om modellen te herkennen, te voorspellen en verbanden te leggen.

Als je op een website komt waarbij alles op een nieuwe manier werkt en je moet alleen maar zoeken, is dat erg vervelend én stressvol. Dat werkt trouwens in ons dagelijkse leven ook zo. Als je een pen van tafel pakt, verwacht je ook niet dat de pen ineens 20 kilo weegt. Sommige dingen moeten voorspelbaar zijn zodat je lekker kunt werken, goed kunt functioneren. Dat is het uitgangspunt van material design. Breng een bepaalde rust en voorspelbaarheid in je website, zodat bezoekers zich comfortabel voelen.

 

7. Design buiten de kaders

Last but not least: dé graphic design trends van 2019! Volgend jaar gaan we een aantal interessante dingen zien op het gebied van graphic design. Te denken valt aan open composities die een beroep zullen doen op de verbeelding van de kijker. Daarnaast gaan we veel felle, heldere kleuren zien, grote typografie, bijzondere vormen en combinaties, schetsachtige illustraties, metallic effect, outlines, 3D en vrijstaande elementen die over elkaar heen worden gebruikt. Spannend…!

 

Een rake conclusie

Zoals de titel van deze blog al aangeeft: in 2019 gaan we dus echt de diepte in. En laten we bij Frappant nou een écht diepe hebben… ;-). Benieuwd hoe we jouw merk beter, relevanter en waardevoller kunnen maken? Kom dan eens op de koffie! En neem je zwemspullen mee. Tijd voor een duik in het diepe!

Delen mag!

Merle Huisman

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur