Je bent hier: Home / Datalab

meer relevantie voor meer rendement

Kom tot inzicht met Frappant Datalab

Big Data. Small Data. Digitale transformatie. Het lijkt wel of iedereen het er over heeft. Maar waar hebben we het nou precies over? Wat kun je met data? Hoe haal je het op en hoe doe je daar de juiste dingen mee? In het Frappant Datalab wijzen we je de weg en halen we samen de meest waardevolle inzichten uit data. Voor meer relevantie en meer rendement.

Data ligt voor het oprapen. Klantbehoeften. Zoekgedrag. Demografische en geografische gegevens. Noem maar op. Google bouwde er een wereldwijd imperium mee. Door data die je zelf hebt verzameld te combineren met andere data, kunnen we waardevolle inzichten genereren. Om te beginnen met de behoeften en drijfveren van jouw klant. “Maar die behoeften die ken ik toch al?” zul je misschien zeggen. Nou, even serieus. Ken je de behoeften echt of dénk je deze te kennen? Pas wanneer aannames – die we ongemerkt allemaal doen – zijn gecontroleerd, kun je zeggen dat je het zeker weet.

Zeg ja tegen meer effectiviteit

En dat is nou net waar onze datamarketeers helemaal warm voor lopen. Data verzamelen, combineren en visualiseren om zo waardevolle inzichten te geven.

Inzichten die van grote waarde zijn voor het hele marketing- en communicatieproces, want briefings worden scherper, klantkennis wordt groter, campagnes worden méér spot-on en de effectiviteit van communicatie neemt toe. Wie zegt daar nu nee tegen?

Ga eens na. Websites realiseren gemiddeld een conversiepercentage tussen de 0,5 en 2,5 procent. Dit is voor een fysieke winkel onacceptabel en toch accepteren we het online wel. Vaak richten we ons – wanneer we online meer willen verkopen – op meer bezoekers, maar vergelijk dit eens met een fysieke winkel. Zou je dan dezelfde keuze maken? Meer relevantie is meer rendement.

frappant_datalab_person

Van bereik naar betrokkenheid

Wanneer je aan de slag gaat met bijvoorbeeld social media of online adverteren, dan krijg je wel het bereik van je inspanning te zien, maar eigenlijk niet wat we daadwerkelijk bereikt hebben. Om dit te weten, hebben we meer nodig dan het aantal kliks en een aantal weergaven. We weten namelijk niet wat die personen vervolgens hebben gedaan. Dat kan beter. Om betrokkenheid te meten, koppelen we de gegevens van verschillende bronnen aan elkaar, zodat we in de toekomst weten welke inspanning daadwerkelijk voor betrokkenheid heeft gezorgd. Inzicht voor meer resultaat dus.

Inzicht door technologie

De mogelijkheden om data slim in te zetten, groeien door technologische ontwikkelingen enorm. Wanneer we data op de juiste manier gebruiken, kunnen we inzichten creëren die win-win zijn voor zowel de organisatie als haar klant. De organisatie kan hiermee beter inspelen op hetgeen de klant wil en gericht contact zoeken met de klanten die een daadwerkelijke koopintentie hebben. De klant heeft als winstpunt dat hij niet meer overladen (of zelfs geïrriteerd) wordt met mails, advertenties en telefoontjes waar hij niet op zit te wachten. Inzicht voor meer relevantie dus.

frappant_datalab_happy

De zoektocht naar inzichten is als vissen:

je weet niet wat je gaat vangen of hoe groot de vangst is,

maar wanneer je niet gaat zul je niets vangen.

De volgende stap

Ben je er klaar voor? Zet de volgende stap in de digitale transformatie. Of je nu toe bent aan de eerste stap; het verzamelen van de juiste data op een verantwoorde manier, óf juist aan de volgende stap zoals het inzetten van marketing automation, we helpen je erbij.

Alles voor digital marketing

Naast de inzichten die we bij bedrijven op doen, houden we ons ook bezig met de verschillende werkgebieden van digital marketing. Het liefst doen we dit als onderdeel van een plan de campagne, maar ook wanneer je het kleiner wilt aanvliegen, hebben we je veel te bieden.

Delen mag!

John van Lochem

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur