Je bent hier: home > inspiratie > Nieuws: Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Na een ruime tijd als parttime ‘huisgenoot’ van Frappant heb ik ervoor gekozen om me aan te sluiten bij deze geweldige club mensen. Tijdens mijn periode als zelfstandig ondernemer heb ik geleerd dat de Afrikaanse quote: Alleen ga je sneller, samen kom je verder een understatement is. Technologische ontwikkelingen zorgen voor nieuwe inzichten waardoor strategie en creativiteit steeds meer impact en mogelijkheden krijgen. We realiseerden ons dat we, door het bundelen van onze specialismen, samen de juiste inzichten op tafel kunnen krijgen die nodig zijn om strategieën en campagnes te ontwikkelen die effectiever en relevanter zijn!

Middel of doel?

Ik zie veel organisaties stoeien met het razende tempo waarin kansen zich aandienen. Ondernemers willen deze kansen niet laten liggen en het resultaat hiervan is dat veel tijd verloren gaat in het iedere keer uitproberen van het nieuwste middel in de zoektocht naar maximaal succes. Het resultaat hiervan is dat wanneer een middel staat, we deze niet meer genoeg aandacht geven. Verspilde energie! Bovendien onderscheiden we ons niet van onze concurrenten, want die doen precies hetzelfde. En daar komt bovenop dat, wanneer we succesvol zijn, we niet precies weten waaróm.

Maar hoe moet het dan wel? Wat is de meest effectieve aanpak?

Eerlijk gezegd kan ik je het antwoord daarop niet geven, ten minste, niet zonder dat ik weet wat je wilt overbrengen en aan wie. Wie zijn jouw ideale klanten en wat zijn hun drijfveren? Sluit jouw boodschap én de manier waarop je deze overbrengt wel aan? Zoals collega David zegt: Eerst het verhaal, dan het kanaal.

De juiste timing

Tijdens het shoppen van kleding vind ik niets zo vervelend als die opdringerige verkoper die, nog voor dat ik ook maar één kledingstuk heb gezien, me de vraag al stelt óf hij mij kan helpen. Hij zal dit met de beste intenties doen, ook heb ik er geen twijfel over dat hij bekwaam is om me goed te helpen en zijn boodschap is ook de juiste. De timing is de enige factor die de verkoper verkeerd heeft ingeschat, had hij deze vraag 3 minuten later gesteld – terwijl ik aandachtig door een stapel broeken speurde naar de juiste maat – dán zou ook zijn timing de juiste zijn. Nu loop ik nog een rondje door de winkel met de zekerheid dat ik niets koop en het liefst zo snel mogelijk de winkel zou willen verlaten.

Online hebben we gelukkig geen opdringerige verkoper, maar ook geen sociaal aspect waarom we toch dat rondje door de winkel lopen. Wanneer iemand online niet de juiste boodschap treft, of een verkeerd getimede boodschap, zal hij de desbetreffende website verlaten. Interessant feitje is dat een bezoeker binnen 3 seconden beslist of hij op een pagina blijft of niet.

Inzicht en technologie voor meer effectiviteit

Mijn verhaal geeft aan dat veel organisaties vaak veel waardevolle inzichten laten liggen. En daar willen we je bij Frappant mee helpen! In ons Datalab nemen we jouw data onder de loep, verrijken ze met data uit andere bronnen en maken daarbij gebruik van de laatste inzichten op gebied van technologie. Deze combi zorgt ervoor dat we de juiste keuzes kunnen maken, gebaseerd op feiten, bij het bepalen van jouw verhaal én het effectief overbrengen ervan bij de doelgroep.

Samen maken we merken nóg sterker!

 

Delen mag!

John van Lochem

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur